Yılmaz Ölmez’den kamuoyuna duyuru

Yılmaz Ölmez’den kamuoyuna duyuru

Söke’de gazetecilik mesleğine 15 Kasım 1989 tarihinde Hürriyet gazetesinde başlayan Yılmaz Ölmez, tam 18 yıldır Hürriyet Gazetesi çatısı altında mesleğini sürdürüyordu.


Gerçek Gazetesi
DHA’nın yanı sıra Ege TV, AYTV, Akşam Gazetesi, Kanal 09 TV, Söke Gerçek Gazetesi’ne de haber servisi yapan Ölmez DHA’dan ayrıldığını açıkladı.
DHA İzmir Bölge Müdürü İlyas Özgüven’i arayıp, istifasını arz eden Ölmez, DHA’dan ayrılacağını ısrarla belirterek affını istedi. Ölmez ayrılma gerekçesini ise şöyle özetledi. “Bodrum’da 3 dekarlık makilik alan yanıyor ve bu haber Hürriyet Gazetesi’nin ana sayfalarında yer alıyor. Yine Fok Balığı Badem aylarca gündemden düşmüyor. Fakat kuraklığın hat safhaya ulaştığı bir dönemde Karacasu Belediye Başkanı Emin Mete, yol-kaldırım çalışmalarını bir kenara bırakarak dağlardan gelen pınar sularını toplamak için 2 adet gölet açıyor. Başkan Mete bununla da kalmayıp bir de damla sulama sistemi oluşturuyor. Kısacası Karacasu yaz sulamasında sıkıntı yaşamıyor. İşte örnek teşkil edecek bu haber DHA’da bir kare dahi yer bulmuyor. Kısacası ayda 100 haber gönderiyorsunuz sadece 3’ü yayınlanıyor. Açıkça sunu ortaya koymak istiyorum; benim DHA ile çalıştığımı herkes biliyor. Fakat gazetelerde benim haberimi aylarca görmedikleri zaman, “Yılmaz Ölmez acaba haber bulamıyor mu!” düşüncesine girdiklerine inanıyorum. Ben Flaş Gazetesi’ni hazırlarken hiç bir zaman haber kaygısına düşmedim, gazetemi nasıl doldururum kaygısına düşmedim. Hiç bir ajanstan haber kopyalamadım. Söke Flaş Gazetesi olarak ta, son 3 yıldır Aydın İlinin en iyi haftalık gazeteler kategorisinde Aydın İlinin en iyi haber gazetesi seçiliyor. Yine televizyon haberciliği branşında son 13 yıldır Aydın İlinin en iyi habercisi ödülüne layık görülüyorum.15 yıldan bu yana AYTV çatısı altında onlarca muhabir görev yapmasına rağmen ben 15 yıldır kesintisiz olarak çalışıyorum. Kısacası Allah sağlık, sıhhat verdiği sürece de ben muhabir olarak Aydın İline hizmet vermeye devam edeceğim. Ajans haberciliği değil kendi bilgi ve birikimimle, kendi bakış açımla hazırladığım haberlere devam edeceğim. Kamuoyuna saygılarımla”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.