Afrodisias Antik Kenti'nde korkutan yangın

Afrodisias Antik Kenti'nde korkutan yangın

Afrodisias Antik Kenti'nde korkutan yangın

Karacasu’ya bağlı Geyre beldesinde bulunan dünyaca ünlü Afrodisias Antik Kenti’nde çıkan yangın antik eserlerin bulunduğu alana sıçramadan kontrol altına alınırken 30 dekar otluk alan yandı.
Edinilen bilgiye göre; henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın ören yerinin sınırında bulunan tarım arazilerine doğru hızla yayıldı. Çıkış sebebi bilinmeyen yangın gezi güzergâhının bitiminden sınıra doğru ilerlemeye devam etti. Antik kentin sınırında bulunan tarım arazilerine doğru hızlı bir şekilde yayılan yangına Karacasu Orman İşletme Şefliğine ait 3 arazöz, Aydın Büyükşehir Belediyesi Karacasu İtfaiye Müdürlüğü arazözü ve ekipleri müdahale etti. Yangının tarihi eserlerin bulunduğu alana sıçramaması adına büyük gayret sarf edilirken Geyre Jandarma ekipleri de güvenlik önlemi aldı.
Ören yeri çevresinde arazisi bulunan vatandaşlar da arazilerine gelerek yangının arazilerine sıçramasını önlemeye çalıştılar. Anıtsal yapıların dışında kalan ve ören yeri olmadan önce tarım arazisi olarak kullanılan alanda meydan gelen yangının mesai saatleri içerisinde çıkmış olmasının büyük bir faciayı önlediği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.