Gözü dönmüş hırsızlar 52 kovan arıyı balıyla birlikte çaldı

Gözü dönmüş hırsızlar 52 kovan arıyı balıyla birlikte çaldı

Gözü dönmüş hırsızlar 52 kovan arıyı balıyla birlikte çaldı

Bu yıl gerek iklim koşulları gerekse hastalıklar nedeniyle zor bir yıl geçiren Aydın arıcısına şimdi de hırsızlar musallat olmaya başladı. Bahar ve yaz sezonunun kurak geçmesi nedeniyle arı kolonilerinde ciddi anlamda kırılma olunca değeri artan arılar hırsızlar tarafından çalınmaya başlandı. Aydın Söke Ovacık Mevkii’nde bir arıcının 52 kovan arısı balıyla birlikte çalındı. Güvenlik güçlerine bildirilen hırsızlık olayının aydınlatılması için çalışma başlatıldı.
Edinilen bilgiye göre çam balı üretimi için arılarını Söke Ovacık bölgesine yerleştiren Bekir Lamca, arısının başına gittiğinde adeta şok yaşadı. 52 adet kovanın yerinde olmadığını gören Lamca ancak kamyon ile gerçekleştirilebilecek hırsızlık olayının aydınlatılması ve hırsızların yakalanması için jandarmaya müracaat etti.
“Hırsızlık olayları tedirgin etmeye başladı”
Gerek mevsimsel şartlar gerekse son dönemde yaşanmaya başlayan varro salgını nedeniyle arı kolonilerinin ciddi anlamda kırıldığını belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Birlik olarak mesleki sorunlar ve sahte balcılarla mücadele ederken şimdi de arı hırsızlıkları yaşanmaya başladı. Geçen yıllarda yaşanan hırsızlık olaylarında yoğun takip sonucu çalınan arı ve kovanları jandarma ile bulup failleri adalete teslim edilmişti. Kolonilerde yaşanan azalma nedeniyle arılar değerlendi. Hırsızlık olayı yaşanmaması için vatandaşlarımızın ve arıcılarımızın arılı bölgelerde şüpheli buldukları her durumu güvenlik güçlerine ihbar etmesini istiyoruz” diyerek 52 kovan arısı çalınan Bekir Lamca’ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.