1 milyon 50 bin TL. fazla fiyatla yaptırılan hizmet binası faaliyette

 


İhaleye çıkarılmasıyla birlikte çok konuşulan, tartışılan, eleştirilen Söke Belediye Hizmet Binası nihayet bitirildi ve hizmete girdi




Önce yer seçimi yanlış bulundu. Bunun üzerine Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi halka danışılmasını istedi. Söke Belediyesi Bilgi İşlem Merkezi tarafından sanal ortamda anket yapıldı. “Belediye hizmet Binası mevcut yerine mi yoksa Yenicami Mahallesi’ndeki otogarın olduğu yere mi yapılsın?” diye Söke halkına soruldu. Anket sonucu neredeyse eşitti. Başkan Özekmekçi, “Muhalefet çemberi her geçen gün büyüyor” diyerek mevcut yerde karar kıldı. Belediye Hizmet Binası şehrin Anayasası olarak takdim edilen, 320 bin TL. verilerek hazırlattırılan Nazım İmar Plânındaki yerine yaptırılmadı.




Şehrin Anayasası kendileri tarafından delindi...








***




İhale açıldı. İhaleye 5 firma katıldı. İhalede haksız yere elendiğini iddia eden bir firma Kamu İhale Kurumu (KİK) nezdinde itiraz etti. İtiraz sonuçlandı ve ihalenin devamı yönünde karar çıktı. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanması için daha 12 günlük süre vardı. Nedendir bilinmez (!) sözleşme süresi aşıldı. Firma yetkilileri de krizi bahane göstererek, “Maliyet artışları nedeniyle sözleşme yapmayacağız. İhaleden çekiliyoruz.” dediler.




Bu firmanın teminat olarak ödediği 120 bin TL.’nin iade edilmesi demekti. 12 günlük süre zarfında neden sözleşme imzalanmadı, nasıl oldu da bu süreç gözden kaçırıldı? Bu sorulara kimse açıklama getirmedi. Basın mensupları olarak sorduk, yazdık ama Başkan Özekmekçi’den bir tek kelime açıklama alamadık.




Görev ihlali midir? Görevi kötüye kullanmak mıdır? adı her neyse öğrenemedik. Bunun hesabı kimseye sorulup sorulmadığını da bilmiyoruz. Anlayacağınız, “Söz gümüşse, sukût altındır” denildi...








***




“İhale yenilenecek” diye beklerken adeta dağ fare doğurdu.




İhalenin yenilenmesi yerine bir başka firma ile sözleşme yapılması yönünde karar alındı.




Bu da, Belediye Hizmet Binası’nın 1 milyon 50 bin TL. fazla fiyatla yaptırılması demekti.




İhalenin yenilenmesi halinde, daha önceki ihaleye katılan firmaların bile fiyat kırmayacağının garantisini kim verebilirdi...




Belediye Hizmet Binası seçim yatırımı olarak görüldü ve tekrar ihaleye çıkılmadı. Böylece de, Başkan Özekmekçi’nin değil, Söke Belediyesi’nin kasasından fazladan 1 milyon 50 bin TL. çıkmış oldu.




Kimin... Söke’nin parası, Sökelilerin parası...








***




Eski hizmet binasının yıkımında da aynı zihniyet hakimdi! İşe yarar malzemeler alındıktan sonra yıkım işlemi gerçekleştirilemez miydi?




Seçim yatırımı olduğu Aydın Valisi Mustafa Malay ve Söke Kaymakamı İsmail Demirhan’ın açılış törenine katılmamalarıyla tescillendi.




Belediye Hizmet Binası’nın yeniden ihaleye çıkılması halinde, 29 Mart yerel seçimlerine yetişmeyeceğinin hesabını yapan Başkan Özekmekçi söz verdiği gibi yaptı!!!




Belediye Hizmet Binasını zamanında bitirdi...




Ne uğruna... oy uğruna...

Açılış töreni CHP’nin şovuna dönüştürülmesine rağmen, muhalefet partilerinin belediye başkan adayları büyük bir olgunlukla törene katıldılar.








***




Açılış töreninde, Söke Belediye Bandosu tarafından Fatih Ürek’in seslendirdiği “Hadi, hadi, hadi.... Lillilllililli yar” şarkısı bile seslendirilmiş. Birtek “Düriyemin kalayları” çalınmamış. İstiklal Marşımızın okunması sonlara doğru bırakılmasının nedeni nedir? Acaba unutulduğu ve muhalefetin sesli düşünmesi sonucunda hatanın farkedildiği doğru mu?




Hem de, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde....

Şehitlerimizin kemikleri sızlamıştır herhalde...








***




Başkan Özekmekçi, bu binanın şimdilik belediye hizmet binası olarak daha sonra da kültür merkezi olarak hizmet vereceğini söylüyor. Şehrin Anayasası olan Nazım İlmar Planındaki yere Söke Belediyesi Hizmet Binası yapılacağı belirtiliyor. O zaman sormazlar mı adama, “neden acele edildi?” diye...




Yeni bina 1 milyon 50 bin TL. fazla para harcanarak yapılacağına, eski binanın yıkımının aceleye getirilmeyip değerlendirilebilecek malzeme kurtarılsaydı iyi olmaz mıydı?








***




Belediye Hizmet Binası’nın yapımında iş alanların isimleri de gizlenmişti. İsimler basın tarafından açıklanınca da tartışılmıştı. Neredeyse hepsinin CHP ile bağlantısı vardı. Statik projeyi Engin Yıldız, mimari projeyi de Afet Er hazırlamıştı. Afet Er şimdi CHP’den Söke Belediyesi kontenjan meclis üyesi adayı... Engin Yıldız da CHP’den Söke Belediyesi 7. sıra meclis üyesi adayı...




Dedim ya, belediye hizmet binası hep tartışıldı, tartışılacak ta...

Önceki ve Sonraki Yazılar