Adayların Seçim Turu Devam Ediyor

 

 

GÜZELYAĞDÖKEN SANAYİDEYDİ 

29 Mart yerel seçimlerine bir adım kala, belediye başkan adayları seçim çalışmalarını hızlandırdı.

Seçim çalışmalarında Söke Sanayi Sitesi çalışanları ise Belediye Başkan Adaylarının gözdesi oldu.

Hemen hemen hergün dükkanlarına gelen partili ziyaretçilerden memnun kalan sanayi esnafı, dün de AKP Belediye Başkan Adayı Ali Güzelyağdöken’i konuk etti dükkanlarına.

Sanayi esnafı ile samimi muhabbetler eden ve sanayi esnafının sorunlarını dinleyen AKP adayı Ali Güzelyağdöken “Sanayi esnafımızın sorunlarını zaten biliyorduk. Şimdi ise kendi ağızlarından dinledik. Belediye başkanı olduğumuzda sanayi esnafımız başkanlarını devamlı yanlarında bulacaklardır. Bundan emin olabilirler. Biz de esnaf olduğumuz için esnafın sorunlarını gayet iyi biliyoruz. Sanayi esnafımızın sorunlarını iktidarın yakın alakası ile belediye olarak çözmeyi taahhüt ediyoruz.” dedi.

AKP Belediye Başkanı Ali Güzelyağdöken’in seçim afişlerindeki “Büyük Düşün” kelimesi çok anlamlı. Söke için büyük düşünülmesi isteniyor. Tabi bu yol da işin gerçeği olarak iktidar ve belediye ikileminden geçiyor.

Muhaliflerin, beş yılda AKP iktidardı da, neden Söke’ye el atmadı? demelerine de anlam veremiyorum. AKP milletvekillerinin Söke’ye el verdikleri yatırımlar tabi ki olmuştur. Ama Belediye rakip  parti elinde iken, belediye yatırımlarına el atmak ne kadar doğru olurdu, karar vatandaşın.

Hem şu andaki belediye başkanının afişlerinde işleri AKP ile yaptık demiyor ki. Biz yaptık diyor.

O halde AKP ne ile kendini tanıtacaktı? Tabi ki bundan sonra yapacaklarıyla.

AKP, haklı olarak, biz olsaydık daha çok işler yapardık, iktidarla, belediye birleşseydi daha çok işler olurdu, tezleri ile halkın karşısına çıktı. Dolayısıyla AKP’nin yaptığı davranış dürüst bir davranıştır.

Hem, bu seçimler milletvekili seçimi değil. Bu seçimler belediye başkanlığı seçimi. Yani yerel seçim. Dolayısı ile yerel çalışmalar iktidar destekli olmadığı sürece başarılı olamamıştır ve olamazda.  


HERKESİN ADAYI

CHP Belediye Başkan adayı Necdet Özekmekçi  kahvaltıda gazetecilerle beraber olmuş.

Gar gazinosunda bir araya geldiği gazetecilerin çoğunun alkışlarıyla konuşmasını sürdürmüş.

Gazetecilerin bu kadar yoğun alkışlarını aldığına göre, sayın başkan demek ki afişinde yazdırdığı gibi “Herkesin Adayı (!)” olduğunu  ispatlamış...

Yemeğe katılan bazı yazarlar bu durumu yazılarıyla eleştirse de, Necdet başkan halinden memnunmuş. Bu dopingle beş yıllık başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları anlatmışta anlatmış.

Yeni belediye binasını açtığı için biz de kendisini kutladık, kutluyoruz.. Yalnız sayın başkanın unuttuğu bir şey olsa gerek. Söylemeye dilim varmıyor ama, dost acı söylermiş. Yıllara göre yapılan seçim sonuçlarının değerlendirilmesinde 9 bin 500’lere düşen  oy miktarının sebebini araştırmış mı acaba.

Geçen seçimlerde almış olduğu 10 bin 394 oyun nerelerden kendisine aktığını unutmuşa benziyor sevgili başkanım.

O zamanki yerel seçimlerde karşısında aday olanların tecrübesizliklerinin yanında “nasıl olsa kazanamayacağız bari Necdet Başkanı destekleyelim” diyenleri unutmamıştır inşallah. Çünkü onların oyları şimdi kendi adaylarına döndü.

Anlayacağımız, sevgili başkanımın bu afişinde yazdırmış olduğu “Herkesin Adayı (!)” cümlesini yadırgadım.

İnşallah ben yanılmışımdır.


NAZLI, ESNAF ARASINDA


Söke çarşı esnafıyla sohbet eden DP Belediye Başkan Adayı Mızrap Nazlı, akıllı ve inandırıcı projelerini esnafa tanıttı.


İlçemizde sosyal aktiviteye fazla önem verilmediğinden, şehirde sokağa çıkma hakkı kısıtlanmıştır. Özellikle akşamları şehirde bir durgunluk ve hareketsizlik baş göstermiştir.”diyen Mızrap Nazlı’nın yeni projelerinin arasında güzel düşünüşler var.

Şöyle diyor Nazlı;”İlçemizde büyük sıkıntısı çekilen, halkımızın gidip eğlenebilecekleri yine çay bahçeleri, çocuk oyun alanları, sun’i şelâlelerle süslenmiş ve ağaçlandırılmış bir piknik alanı yapılmasını gerçekleştireceğiz.


Toplu nikah ve toplu sünnet törenlerine yer vereceğiz.


İlçemizde yılda bir kez Türk Sanat müziği ve Türk Halk müziği yarışmaları düzenlenecek, başarılı olanlara ödüller vereceğiz. Yine bu dallarda başarılı olanların yurt çapında tanınmaları adına gerekli gayret sarf edilecektir.

İlçemize çeşitli memleketlerden gelerek yerleşen ancak, yıllardan beri memleketlerini gidip göremeyenler için Turizm şirketleri oluşturulmasına gerekli destek vereceğiz. Yeni yapılacak kültür sarayında kadınlarımıza oturup çay içecekleri, kitap okuyacakları ve sohbet edebilecekleri bir yer tahsis edilecektir.


Demek ki, Söke Halk Kültürüne de eğilecek başkan adaylarımızın varmış.


30 Martta uyandığımızda Söke’yi düşünen, Söke ile övünen ve Söke için yaşayan başkanla olmak dileğimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar