13. Didim Barış Şenlikleri hazırlıkları tamamlandı

13. Didim Barış Şenlikleri hazırlıkları tamamlandı

Didim Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 1 Eylül Barış Şenlikleri'nin bu yıl 13’üncüsü düzenleniyor.

Gerçek Gazetesi
Şenliklerin 13’üncü .yılı olması nedeniyle şenliğin bu yılki programının daha bir özenle hazırlandığını vurgulayan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, kutlamalara katılımın en geniş bir şekilde sağlanacağını ve barış meşalesinin bu yıl, birçok yabancı katılımcıyla birlikte yakılacağını belirtti.
Devam eden hazırlıklar hakkında bilgiler veren Festival Komitesi Başkanı Salih Bankoğlu, “31 Ağustosta başlayacak etkinlikler, 2 Eylül günü sona erecek. Festival süresince Grup Mavi, Tolga Çandar ve Ferhat Göçer'in vereceği ücretsiz konserlerin yanı sıra Apollon ve çevresini ele alan görsel, maket, el sanatları sergileri düzenlenecek. 31 Ağustos'ta Didim Kültür Salonu'nda açılacak sergi festival sonuna kadar gezilebilecek. Geçen yıllarda da olduğu gibi bu yıl da su sporları gösterileri, plaj voleybolu ve kumdan heykeller yarışması yapılacak. Ayrıca Barış yürüyüşü, Barış koşusu, Barış meşalesinin yakılması ve Teknelerle barış gezisi yapılacak. Öte yandan Barış’ın ele alınacağı panel ve söyleşiler düzenlenerek, halkımızı barışa teşvik edeceğiz” dedi.
DİDİMLİ ÇOCUKLAR BARIŞI ÇİZECEK
1 Eylül Dünya Barış günü ve Barış Haftası etkinlikleri kapsamında Didim’de yaşayan ilköğretim okulu öğrencilerinin hayallerindeki “barış” çizeceklerine değinen Bankoğlu, çocuklar tarafından çizilen eserlerin Didim Halk Kütüphanesi’nde sergileneceğini kaydetti. Bankoğlu, şunları söyledi: "Çocuklarımız Dünya ve ülke barışını anladıkları şekilde ve hayal ettikleri renklerle çizecekler. Bu yıl geleneksel olarak 13.'üncüsünü düzenleyeceğimiz etkinlikte çizilen resimleri 3 ayrı kategoride değerlendireceğiz. Amacımız Didim'deki küçük nesillere barışı aktarmak" dedi.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, her yıl geleneksel olarak yapılan Barış Şenlikleri’nin bu yıl 13’üncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bu etkinliğimiz uzun süren bir etkinlik. Sahip çıkılması gerekiyor. Ülkemizin doğu bölgelerin her gün şehit veriyoruz. Ülkemizde barışa ihtiyaç var. Barışı ön plana çıkarmalıyız. Bu nedenle çalışıyoruz” diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.