39 mahalle ziyaret edilecek

39 mahalle ziyaret edilecek

39 mahalle ziyaret edilecek


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri"ne ilişkin parti teşkilatının çalışmaları ve seçimin önemine ilişkin bilgilendirmede bulundu.
CHP Genel Merkezi"nden seçim çalışmalarının hızlandırılması için talimat ile propaganda broşürleri gelmeden önce, CHP Söke İlçe Teşkilatı olarak broşür bastırdıklarını, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları olarak kapsamlı çalışmalara başladıklarının altını çizen Başkan Akkaya, bu hafta sonu gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi"nin Türkiye için hayati önem arz ettiğini ifade etti. Seçim Çalışmaları çerçevesinde Söke"nin 39 Mahallesi"ne de ziyaret gerçekleştireceklerini belirten Başkan Akkaya, seçimleri kazanacak olduklarına inançlarının tam olduğunun altını çizdi.
“39 MAHALLEYE
ZİYARET
GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
39 Mahallede seçim çalışmaları için planlama yapıldığını ve bugünden itibaren CHP"li Söke Belediye Meclis Üyeleri, Parti Yönetim Kurulu, Kadın ve Gençlik Kolları ve partililerden oluşan ekiplerle mahalle ziyareti gerçekleştireceklerini belirten Başkan Akkaya, “Ekiplerin başına birer lider atadık. Mahallelerimizde ilk önce kadın ve gençlerimiz broşür dağıtacaklar. Daha sonra Parti Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız kahvehanelerde seçimlerin önemine ilişkin konuşma yapacaklar” dedi.
“AYNI ÖZVERİYİ BAŞKA
PARTİLERDE
GÖREMİYORUZ”
CHP ve MHP dahil 6 partinin ortak Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu"nun propaganda süresi içerisinde CHP dışındaki diğer partilerin seçim çalışmalarına özveri ile katılmadığı iddialarına ilişkin de açıklamada bulunan Başkan Akkaya, “MHP İlçe Başkanı Orhan Bey ile görüştüm. Bayram"dan önce Kapalı Pazar Yeri"nde MHP Gençlik Kolları üyeleri ile CHP"li gençlerimiz broşür dağıtarak pankart açtılar. Şu anda MHP"de kısmen bir yönetim krizi var. Orhan Bey"in ataması yapılmış ancak henüz eline ulaşan bir yazı yok. Yönetim Kurulu oluşturamadıklar için seçim çalışmasına tam olarak kanalize olamıyorlar. Biz yerel seçimlerde planlı çalışarak 3. Kez CHP"nin yerelde iktidarını sağladık. Bizim gayemiz üzerimize düşen görevi layıkıyla yapabilmektir. Biz hassasiyetimizi sergiliyoruz ancak aynı özveriyi başka partilerde ne yazık ki göremiyoruz” diye konuştu.
“MHP DE AYNI ÖZVERİYİ
GÖSTERMELİ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli"nin Cumhurbaşkanlı Seçimleri"ne ilişkin Ekmeleddin İnsanoğlu"nun seçilebilmesi adına yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Akkaya, “Sayın Bahçeli"ye bir sözümüz yok ancak MHP"nin örgütlerinin tam olarak çalıştığını söyleyemeyiz. MHP"nin de bu konuya hassasla eğilerek başarıya ve gayeye ulaşmamız için gerekli özveriyi göstermesini isterim” dedi.
“ERDOĞAN, TÜRKİYE"Yİ
ADETA UÇURUMA
SÜRÜKLÜYOR”
12 yıldır AK Parti Hükümeti döneminde ne içte ne de dışarıda itibarı kalmadığını belirten Başkan Akkaya, “AB"ye girecektik, olmadı. Ortadoğu"nun lideri olacaktık, Ortadoğu"da savaş var. Bu savaşta AKP"nin rolü büyüktür. Irak"ta, Suriye"de yaşanan hadiseler, Ortadoğu politikalarımızı tersyüz etti. Libya ve Mısır"daki Arap Baharı sürecine dahil olmamızın akabinde her iki ülkede bizi dışladı. Türkiye zor süreçlerden geçiyor ve adeta uçuruma sürükleniyor. Ortadoğu"daki ağırlığımız tamamen kayboldu. Eğer kaybolmasaydı IŞİD, Büyükelçilik personellerimizi kaçırabilir miydi? Buna cüret edebilir miydi? Biz dün 3 kıtaya hükmetmiş, Kurtuluş Savaşı"nda 7 düvele meydan okuyup zafer kazanmış bir milletiz. Erdoğan IŞİD"i terör örgütü olarak da kabul etmiyor. Böyle bir süreçten geçiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile ticareti devam ettirmek ve Kürecik Radar Üssü"nü İsrail"e kalkan yapmak suretiyle Filistin konusunda da samimi değil” dedi.
“TÜRKİYE BÜYÜK
TEHLİKE ALTINDA”
Sözlerinin sonuna doğru Ekmeleddin İhsanoğlu"nun sakin, uzlaşmacı ve tüm Türkiye"yi kucaklayabilecek tek kişi olduğunu belirten Başkan Akkaya,” Bizi kendi içimizden bile sağcı birini seçtiğimiz için tepkiler dillendirildi. Ancak Türkiye büyük tehlike altında. Erdoğan tehlikesini gidebilmek için tüm partiler bir araya gelmeli. Türk Siyasi Tarihi"nde böylesi çok partili bir birleşme mümkün olmadı. Demek ki işin ciddiyeti ortada. CHP olarak, bizi muhafazakar kesime uzak olduğumuz üzerinden dinsizlikle suçlayanlara karşı Ekmeleddin İhsanoğlu gibi dini değerlerin idrakinde samimi bir insanı seçmemiz mantıklı bir hamledir. Dilerim sağduyulu halkımız Ekmeleddin Bey"i anlar ve O"nu Çankaya"ya taşır. Kendisini yürekten destekliyoruz” cümleleriyle açıklamasını noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.