Acılı kardeş, ablasının ihmal ve yanlış teşhisten öldüğünü iddia ediyor

Acılı kardeş, ablasının ihmal ve yanlış teşhisten öldüğünü iddia ediyor

Acılı kardeş, ablasının ihmal ve yanlış teşhisten öldüğünü iddia ediyor

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Didimli Müteahhit Evren Budak ile 1,5 yıl önce dünya evine giren 25 yaşındaki Zeynep Budak"ın genç yaşta yaşamını yitirmesi hiç kuşkusuz büyük üzüntü yarattı.
8 aylık hamile olan ve geçen hafta başında yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne kaldırılan genç anne, yaşamını yitirmişti. Sorunsuz bir hamilelik dönemi geçiren ablasının Söke"deki evlerinde kaldığını söyleyen acılı kardeş Nurda Aydın, ablasının ihmal ve yanlış teşhis sonucu yaşamını yitirdiğini iddia etmişti. Nurda Aydın bu iddiasını bugün tekrar yineledi.
Genç anne Zeynep Budak geçen hafta başında aniden rahatsızlanmış ve önce Söke Fehime-Faik Kocagöz Devlet Hastanesi"ne, ardından"da İzmir"e kaldırılmıştı. Ablası"na Söke Devlet Hastanesinde hamileliğe bağlı zehirlenme teşhisi konulduğunu söyleyen Nurda Aydın, “Ablam başının döndüğünü ve sürekli midesinin bulandığını söylüyordu. Söke"de hastanede hamileliğe bağlı zehirlenme teşhisi konuldu ve bu yönde müdahale yapıldı. Fakat ablamı iyi görmediğim için İzmir"deki özel doktoruna telefonla ulaştım ve Söke"den yola çıktığımızı söyledim. Bana Atatürk Hastanesi"ne ulaşmamızı ve kendisinin de hastaneye geleceğini söyledi. İzmir"e hastaneye ulaşmamıza rağmen Doçent Doktor Ali Ballıoğlu hala hastanede yoktu. Kendisini defalarca telefonla aramama rağmen Karşıyaka"dan yola çıktığını ve hastaneye seyrettiğini söyledi. Fakat aradan 2 saati aşkın bir zaman süresi geçmişti. Hastaneye ulaştığında ise bizim panik yaptığımızı iddia etti. Ablamın tansiyonu 24 olduğunu kendiside tespit etti ve hamilelikten dolayı tansiyonun yükseldiğini söyledi. Bu durumda ablamı ameliyathaneye alarak sezaryenle ikiz bebekleri aldılar. Ablamın şuuru kapalıydı ve sezaryenden önce ablamın hamilelikten dolayı tansiyonun yükseldiğini ifade eden doktor, doğumun ardından ağız değiştirerek, ablamın beyin kanamasına bağlı olarak tansiyonunun yükseldiğini söyledi. Maalesef doktor bey birkaç saat arayla ablamın rahatsızlığına 2 ayrı teşhis koydu. Sabah saatlerinde ablamın beyin tomografisinin çekildiğini söyleyen Doktor Ali Ballıoğlu, bu defa ablamın beyin kanamasından dolayı tansiyonun yüksek olduğunu söyledi. Yani zamanında ve bilinçli teşhis konulabilseydi ablam belkide şu anda hayatta olabilirdi. Söke"de başlayan yanlışlıklar zinciri İzmir"de de devam edince, ablamın sonu da hazırlanmış oldu. Hamileliğe bağlı olduğu söylenen, fakat sabah saatlerinde çekilen tomografinin ardından yüksek tansiyonun asıl nedeninin beyin kanamasına bağlı olduğunu ifade eden doktorlar, bu teşhisi daha önce koyup, bu yönde müdahale edebilirlerdi. Ailecek çok üzgünüz” dedi.
Yüksek tansiyona bağlı geçirdiği beyin kanamasından dolayı son günlerini makineye bağlı olarak geçiren Zeynep Budak, ikiz bebeklerini göremeden yaşama gözlerini yumdu. Sırma ve Uygar isimleri konulan bebekler sezaryenle alınırken, Doktor Behçet Uz Çocuk Hastanesinde kuvöze konulmuşlardı. Teyze Nurda Aydın, “Yeğenlerim 8 aylıkken dünyaya geldiği için 1 ay daha kuvözde kalmaları gerektiğini öğrendik. Ailecek acımız çok büyük. Sırma ve Uygar ablamızdan bize yadigâr kaldı. Acımızı onları öpüp, koklayarak yüreğimize gömmeye çalışacağız. Ama tıp dünyasının bu konularda daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istiyoruz. ” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.