ADAY ADAYLIKLARI İLE İLGİLİ BAZI GERÇEKLER

 

Levent Tuncel’in CHP adına Belediye Başkan Aday Adayı olacağını açıklaması siyasi çevrelerde bomba etkisi yarattı.

Esasında Levent Tuncel’in Belediye Başkan adaylığı, bir iki gün içinde verilen bir karar değil. Çünkü Tuncel Belediye Başkan adaylığına en azından iki yıl önce karar vermiş ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdürmüştür.

Yerel seçimlere bir yıl kala Tuncel’i destekleyenlerin sayısı her geçen gün biraz daha artmış, dişçi muayenehanesinde ziyaretçilere ayrılmış iki oda, her gün CHP’li üyelerle dolup taşmaktadır.

Partili üyelerin Levent Tuncel’in etrafında toplanmasının asıl nedeni nedir? Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’yi gözden çıkardılar mı?

Hepsi olmasa bile birçok partili üyenin Levent Tuncel’in etrafında toplanmakta olduklarını gördüm. Bu insanların içinde eskiden CHP’de üst düzey yöneticilik yapmış insanların bulunduğunu gözlemledim.

Partilinin tepkisi kime?

Parti yönetimine mi?

Yoksa Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’ye mi?

Hangi olay onları Tuncel’in etrafında birleşmeye sevk etti?

Bu soruları CHP’liler kendi kendilerine sorar ve iyice düşünürlerse gerçek ortaya çıkar.

Yani ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Neyin ne olduğu yerel seçimler arefesinde veya sonrasında ortaya çıkar.

CHP Genel Merkezi’nin, Söke’deki gelişmelerden haberi var mı?

Geçtiğimiz günlerde emekli öğretmen Hüseyin Gündüz Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı; önceki gün de Levent Tuncel!

Hüseyin Gündüz ve Levent Tuncel’in siyasi çevrelerde ağırlıkları olduğu muhakkak.

Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi “Ben, aday değilim” dese de görünen o ki, Belediye Başkan adayı olacak.

Bu koşullarda CHP İlçe Yönetimi Belediye Başkan Adayını ön seçimle mi, yoksa merkez yoklaması ile mi belirler?

İçimde merkez yoklaması ağır basıyor gibi bir his var. O zaman genel merkez kimi aday gösterir?

Sorduğum bu soruya bugünden sağlıklı bir yanıt vermek mümkün değil. Çünkü o güne kadar köprünün altından çok sular akar. Koşullar değişir. Fikirler de değişebilir. CHP yönetimi vereceği en doğru kararlarla Söke’de öne çıkabilir.

Bana göre CHP’nin Söke’de yönetim sorunu yoktur. Ancak Necdet Özekmekçi’nin üçüncü kez Belediye Başkan Adayı olması merkez ilçede CHP’yi sıkıntıya sokabilir. Bir hafta önceki köy ziyaretlerinde CHP’nin kırsal kesimde de söylenildiği kadar güçlü olmadığını gördüm.

Sanki kırsal kesim insanının AK Parti ile bütünleşmiş bir hali var. Aydın’ın doğu bölgesindeki gelişmeleri bilmem. Ama ilin batısındaki gelişmeler, yerel seçimlerin büyük çekişme içinde geçeceğini gösteriyor.

MHP’DE YEREL SEÇİM STARTI

VERMİŞ GİBİ

Siyasi teşkilatların başlattıkları köy gezileri, yerel seçimlerin çok çetin bir atmosfer içinde geçeceğini gösteriyor. Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı, bugüne kadar köylere neredeyse birinci turlarını tamamladılar. Yapılan açıklamaya göre, MHP köy gezilerine aralıksız devam edecek.

CHP bu gezilere çok daha önce başladı. Onlar da kırsal kesimi adım adım ziyaret ediyorlar.

AK PARTİ GELİYOR

AK Parti Söke İlçe Teşkilatı adım adım yeni oluşumunu tamamlıyor. Başkan Hasan Turhan, uzlaşmacı bir kimlikle eski merkez sağda bulunan siyasileri de yeni yönetimine alıyor. Henüz resmi bir açıklama yok, ama eski ANAP kökenli siyasiler Tarhan’ın listesinde boy gösterebilir.

Mesela eski Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yörük, yeni yönetimde yerini alacak siyasilerden biridir.

Bu yazıyı kaleme alırken, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Turhan’ı arayıp, çalışmaların hangi aşamada olduğunu sordum. Cevabı; çok yakında biteceği şeklindeydi. AK Parti yeni yönetimini merakla bekliyoruz.

Neden merakla beklediğimize gelince, on yıllık süreçte AK Parti istenilen teşkilatlanmayı başaramadı. Hep Aydın ve Nazilli’nin gölgesinde kaldı. Artık bu zırhı yırtma zamanı geldi. İlin batısında yaşayan vatandaşların da en azından doğu bölgesinde bulunanlar kadar hizmet almaları ve “Seçme ve seçilme” haklarından da yararlanmaları gerekmektedir.

Bu gerçekler bugüne kadar hep ihmal edilmiş. Batı bölgesinde yaşayan seçmenlerin demokratik hakları hiç gözetilmemiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar