ADAYLAR BEKLEMEDE

Milletvekili Genel Seçimleri’ne dört aydan az bir süre kaldı. Yapılan resmi açıklamalara bakarsak, seçim     tarihi 1 Mart’ta belli olacak.

Ancak milletvekili aday adaylarının dışında, siyasi teşkilatların seçimle ilgili hiç bir hazırlığı yok. Dün gazetemizin “Bu kez olsun” başlıklı haberinde,      ilçemizdeki sivil toplum ve siyasi parti yöneticilerinin çeşitli görüşleri yayınladı. Hepsinin ortak görüşü; 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Söke’den bir veya daha fazla milletvekilinin Ankara’ya gönderilmesiydi. Haberin içeriğinde, seçim sathı mahiline girdiğimiz şu günlerde siyasi parti teşkilatlarının çok hareketlendiği ifade ediliyor.

Esasında Söke’de böyle bir hareketli ortam yok. Her seçim döneminde olduğu gibi Söke, Ankara’ya gidebilme başarısını gösterecek, mucize bir siyasi arıyor.

MHPİlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, geçenlerde yaptığı açıklamada, “Göstereceğimiz milletvekili aday adayına genel merkez ‘hayır’ demez” diye iddialı bir söz sarfetmişti. Son yaptığı açıklamada ise, “Artık Söke’den partimizden bir milletvekilini mecliste görmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Metin Mutafoğlu hep şifreli konuşuyor. Varsa bir bildiği hemen söylesin. Çünkü seçmenler, aralarında adayı tartışır. Hele güvenilir bir adaysa, etrafına taraftar toplar. Oysa ezelden beri Söke’deki süreç hep tersten işliyor. Hiç hazırlığı olmayan bir siyasi, seçime iki ay kala ortaya çıkıp, “ben adayım” diyor. Yalnız milletvekilliği adaylığında değil, belediye başkanlığında da böyle oluyor.

Söke’de milletvekili aday adayı hiç yok değil. 10 Ocak’ta CHP adına Sevim Şahin ile AK Parti adına aday adayı olan Tanju Karaçancı ve AKParti iktidarının adaylık teklifi yaptığı Mehmet Koyuncu’nun son günlerde öne çıktığı görülüyor.

Dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in başdanışmanlığını yapan Mehmet Koyuncu’nun durumunu ayrıca değerlendirmekte fayda var. Çünkü AKParti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu’nun Koyuncu’ya yaptığı adaylık teklifinde önemli gelişmeler var. AKParti Genel Merkezi, Mehmet Koyuncu’ya yaptığı teklifi sonlandırmak üzere. Önümüzdeki pazartesi günü genel merkezden gönderilecek formların doldurulup Ankara’ya gönderilmesi istendi.

Görüldüğü üzere Mehmet Koyuncu’nun AKPGenel Merkezi ile yaptığı temaslarda durum bu noktaya geldi.

İLÇE BAŞKANLARI HASTA OLDU

İlçemizde hiçbir seçim döneminde yaşanmayan sürpriz bir gelişme kaydedildi.

- CHP İlçe Başkanı Sevim Şahin 10 Ocak’ta milletvekili aday adaylığını açıkladıktan kısa bir süre sonra hastalandı ve safra ameliyatı oldu.

- AKParti İlçe Başkanı Namık Yıldırım, on milyonda bir rastlanan bir hastalık sonucu Adnan Menderes Ünivesitesi’nde tedavi altına alındı. Gördüğü tedavi daha uzun süreceğe benziyor.

- MHPİlçe Başkanı Metin Mutafoğlu da rahatsızlanarak anjio oldu.

Anlattıklarımın hepsi doğru. Çok ilginç bir gelişme. Bir seçim ortamında mecliste gurubu bulunan siyasi partilerin ilçemizdeki teşkilat başkanlarının üçünün de sağlığı bozuldu. Hala tedavi görüyorlar.

ZİRAAT ODASI’NA ZİYARET (Haber-yorum)

Kemal Kocabaş’ın yeniden Ziraat Odası Başkanlığı’na seçilmesi, odadaki hareketliliği hızlandırdı. Çeşitli kurum ve kuruluşlar tebrik ziyaretlerine devam ediyor.

Söke Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Başar ile Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık diğer yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile birlikte dün Ziraat Odası’nı ziyaret ettiler. Sıcak bir ortamda yapılan karşılamada Kocabaş tebrikleri kabul etti. Meclis salonunda yapılan ziyarette çiftçinin sorunları ele alındı. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Bu arada Söke Ticaret Odası da, Ziraat Odası’na gelince salonda daha sıcak bir hava oluştu. Çiftçi ve ticaret erbabının temsilcileri ilçenin önemli sorunlarını karşılıklı dile getirip değerlendirdiler. Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş gördüğü sıcak ortamdan etkilenerek, Borsa ve Ticaret Odası yöneticilerini aynı salonda görmek beni çok mutlu etti. Söke’nin bütün sorunlarını çözmek için yeniden A Takımını oluşturduk. Ne mutlu bize dedi.

Kemal Kocabaş, Ziraat Odası olarak ortaya bazı hedefler koyduklarını ve bu hedefleri kısa zamanda aşacaklarını özellikle ovanın elektrik sorununu ivedilikle çözeceklerini söyledi. Ayrıca toprak tahlillerinde fiyatın düşürüldüğünü ve yeni bir laboratuar kurmak için harekete geçtiklerini anlattı. Geçtiğimiz günlerde de oda olarak bir Eder satın alınacağını ve eksvatorla köylerdeki zeytin bahçelerinin yollarının yapılacağını dile getirdi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar