ADÜ BESYO Yetenek Sınavları başladı

ADÜ BESYO Yetenek Sınavları başladı

ADÜ BESYO Yetenek Sınavları başladı

Gerçek Gazetesi
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrenci seçmeleri, internet üzerinden canlı yayın eşliğinde yapılıyor. Yaklaşık 40 derece sıcak altında sınava giren öğrenciler ise zor anlar yaşıyor.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) girecek öğrencilerin belirleneceği özel yetenek sınavları başladı. ADÜ Merkez Kampus alanı içinde olan kapalı tribününde yapılan sınavlar kameralar tarafından kayıt altına alınarak sınavlar en objektif şekilde yapılırken; veliler seçmelere katılan çocuklarını internet üzerinde canlı olarak izleme fırsatı buluyor. Ayrıca koşu sınavlarının açık alanda yapılması üzerine, 40 derece sıcakta testlerden geçen öğrenciler zor anlar yaşadı.
Sınavlar sonunda başarılı bulunan 165 erkek ve 105 kız olmak üzere toplam 270 öğrencinin alınacağı BESYO seçmelerine 331 bayan, 1112 erkek olmak üzere 1443 kişi müracaat etmiş olup müracaat edenler arasında da 61 milli sporcu da bulunuyor. Sınavlarda öğretim elemanları ve teknik elemanlarla birlikte toplam 100"e yakın görevli çalışırken, BESYO"ya girebilmek için öğrenciler motorsal testlerde geriye top atma, durarak atlama, 60 metre sürat, 800 metre kız, bin 500 metre erkek dayanıklılık testi, branş sınavlarında ise basketbol, voleybol, hentbol, yüzme, atletizm, futbol, badminton, tenis ve güreş branşında yetenek testinden geçiyor.
“EN FAZLA KAYIT YAPAN
BESYO"LARDAN BİRİYİZ”
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, milli sporcuların ter döktüğü ilk günkü sınavlarını ziyaret etti. Adayları izleyen Birincioğlu, ilk kez BESYO"ya bu kadar öğrencinin tercih ettiğini ifade etti. Sınavda velilerin çocuklarını ADÜ BESYO"nun internet sitesinden canlı yayından izlemesi sağladıklarını ve bunun da Türkiye"de bir ilk olduğunun altını çizen Rektör Birincioğlu, “Bu sene başvurular bir hayli fazla oldu. En modern ve şeffaf sınavları yapıyoruz. Hem milli sporcu hem okula başvuru sayısında olumlu gelişmeler oldu. ADÜ BESYO"nun yeni binasında kapalı alanda atletizm dahil tüm sınavlarımız uygun şartlarda yapılıyor. Tüm BESYO"ların içerisinde en fazla kayıt yapan BESYO"lardan biriyiz. Başarılı bir şekilde seçme yapıp, verimli bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz. Sınavın tüm aşamalarında objektif kriterler baz alındı. Herkes eşit şartlarda sınava giriyor. Türkiye"de BESYO"lar arasında en çok milli sporcuya sahip olan ilk beş ilden biriyiz. Önümüzdeki yıllarda çok fazla milli sporcunun üniversitemizi tercih etmesini bekliyoruz” dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.