Aile içi şiddette en çok kadınlar mağdur oluyor
Aile içi şiddette en çok kadınlar mağdur oluyor
Necati MALDAR
Gerçek Gazetesi
Kadın ve Şiddet Konulu Panelde Türkiye"de aile içi şiddete en çok kadınların mağdur olduğu dile getirilirken sunumu yapan Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü Komiserlerinden Mustafa Akol, Kadınlarımızın aile içi gördüğü şiddet kader olarak görülmekte dedi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Söke Kadın Meclisi ve Söke İnsan Hakları Kurulu Eğitim Komisyonunca Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda düzenlenen panelde, Kadın ve Şiddet Konusu gündeme getirildi. Söke İlçe Emniyet Müdrlüğü personellerinden komiser Mustafa Akol"un konuşmacı olarak katıldığı konferansa Kaymakam İsmail Demirhan, Emniyet Müdürü M.Ali Serin, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Sarınç, Belediye Meclis üyesi Sevim Şahin, Söke MYO Müdürü Sabiha Işık, sivil toplum örgütü yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
Konferansta aile içi şiddette kadınların ve çocukların ön plana çıktığını dikkat çeken komiser Mustafa Akol, Aile içi şiddete ne yazık ki en çok bayanlar mağdur olduğu gibi hakkını arayanlarda toplum baskısı altında kalmakta. Çoğu kez de hakkını aramayarak dışarıya yansıtamamakta. Aile içinde yaşanılan bu fırtınadan maalesef çocuklarda önemli ölçüde etkilenmekte. Özellikle 1-5 yaş arası çocuklar aile içi şiddetten küçük yaşta etkilenmesi gelecekteki kişiliklerini de olumsuz yönde etkilenmekte dedi.
Bu konuda almış olduğu özel eğitimi toplantıya katılanlarla paylaşan komiser Mustafa Akol özellikle kadına karşı şiddet ve önlemleriş konusunda bilgilendirdi.
Konferans bitiminde teşekkür eden Kaymakam İsmail Demirhan, Akol"a plaket verdi.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı ve Kadın Meclisi Genel Sekreteri Hatice Sarınç sunum sonrası teşekkür etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.