AK PARTİ YÖNETİMİ OLUŞTU

 

Geçtiğimiz günlerde gazetemizin gündeminden düşmeyen AK Parti İlçe yönetimi listesi sonunda genel merkez tarafından onaylanarak teşkilata gönderildi.

Görüldüğü kadarıyla AK Parti Genel Merkezi İlçe yönetim listesini ince eleyip sık dokudu. Listeye girip çıkan isimlerden sonra yönetim yasallaştı.

İlçe Başkanı Hasan Turhan ve yeni yönetim kurulu üyeleri yönetimde varlıklarını kanıtladıkları için mutlu oldular. Üyelerin hepsi mutlu oldular mı? Basın toplantısına gelmeyenler de vardı.

Onlar aynı mutluluğu paylaşmadılar sanırım. Mesela Tanju Karaçancı ve Murat Candal basın toplantısına niye gelmediler? Bir sıkıntıları mı vardı? Bir sorun olduğu belli. Bize kadar ulaşan haberlere bakılırsa, Söke’den gönderilen yönetim listesiyle onaylanan liste arasında çok fark var. Listeye önüne gelen bir isim önerirse, sonuç bu olur. Daha önce ilçe başkanlığı yapmış Tanju Karaçancı'yı ve Murat Candal’ı listeye almak yanlıştı. Başkan Hasan Turhan önümüzdeki aylarda yaşanması muhtemel olayları önleyebilecek mi?

Ancak yine de Başkan Hasan Turhan ve yeni yönetim kurulu üyeleri varlıklarını kanıtladıkları için mutlu oldular. Çünkü genel merkez yönetim sitesini oluşturmada çok geç kaldı.

Cuma akşamı saat 19.00 sıralarında telefonla gazeteyi arayan başkan Hasan Turhan, akşam saat 20.00’de parti lokalinde düzenlenecek basın toplantısıyla yeni yönetimin açıklanacağını belirtti. Tam yemek saatinde basın toplantısı mı olur? Buna rağmen basında çalışan arkadaşlarımız AK Parti lokaline tam takım geldiler. Çok sıcak bir ortamda yeni yönetim listesini Başkan Hasan Turhan okudu ve yönetimi tek tek tanıttı. Basın toplantısı giderek sohbet toplantısına dönüştü. Hasan Turhan mutlu bir yüz ifadesi ile yaptığı konuşmasında hemen Söke Belediyesi'ni istedi. Hani laf aramızda Hasan Turhan’ın ağzı iyi laf yapıyor. İyi konuşma ve diksiyon politikacının en büyük sermayesidir. Turhan, kendisinden emin ve coşkulu bir ses tonuyla, “Öyle bir yönetim oluşturduk ki, büyükşehir ile birlikte Söke Belediyesi'ne talibiz" deyiverdi.

Hasan Turhan coştu bir kere, ama başka nereleri alacağını söylemedi. Bir de şunu ima etmeye çalıştı,  "Bugüne kadar kurulan yönetimlerin en güçlüsünü kurduk" der gibi bir hali vardı.

Evet Hasan Turhan’ın görüşme katılıyorum. Gerçekten bugüne kadar oluşturulan yönetimlerin en güçlüsüne benziyor. Ama deneyimleri yok.

Başkanın coşması ve hemen Aydın büyükşehir ve Söke Belediyesi’ni alacağını söylemesi, salonda bulunan partilileri coşturdu.

Ama lafla peynir gemisi yürümüyor.

Bugüne kadar yapılan yerel seçimlerde AK Parti'nin ne kadar başarılı olduğunu gördük. Söke’de 3. sıralarda gezindi durdu. Demek ki AK Parti Söke’de kendini hâlâ ifade edemedi. Edemediğini bir kenara bırakalım, iktidar bölgeden yeterli oy alamadığı için ilçemize yeterli hizmeti de veremedi. Sakın olmaz böyle şey demeyin. 10 yıldır görünürde bir şey yok. İzmir’in durumu ortada, bunun örneği çok. AK Parti'den hizmet almak için boy vereceksin. Yenidoğan ve Sazlı örneklerini görmüyor musunuz? Bu belediye başkanları iktidarın has evlatları oldukları için, buralara hatırı sayılır yatırımlar yapıldı.

Bir de şu konuyu dikkate alırsak, iyi olacak. Kentimizde uzun zamandır bir söylem var: "Eğer iktidar partisi adayını seçersek Söke’ye daha çok hizmet gelir"

Teşhis doğru mu?

Kısmen doğru.

Hizmet getirecek belediye başkanı her koşulda yöresine yararlı hizmetler getirebilir. Ortada bir Eskişehir örneği var. Söke Belediyesi'nin yatırımlarını da gözardı edemeyiz. Özekmekçi nin halka iletişim sorunu olmasa, başarılı bir belediye başkanı sayılır. İlçemizde kalıcı yatırımlara imza attı ve son olarak Katı Atık Entegre Tesisini hayata geçiriyor. Önümüzdeki günlerde katı atık firmasıyla imtiyaz sözleşmesi imzalanacak. Demek ki herhangi bir yörede iktidar partisi belediye başkanı olmasa da, iyi bir belediye yönetimi her koşulda yöresine hizmet verebilir.

Ancak koşullar ne olursa olsun, Söke’de iktidar partisi adayını destekleme eğilimi hâlâ devam ediyor. Görünen o ki, önümüzdeki yerel seçimler CHP ile AK Parti arasında geçecek. AK Parti’nin başkan adayı belli olmadığı için bir tahminde bulunamıyorum. Merkezde ise durum farklı. Özlem Çerçioğlu, şimdilik öyle gözüküyor. CHP İlçe Yönetiminin başkan adayı ise üçüncü kez Necdet Özekmekçi. En büyük dezavantajı üçüncü kez aday olması. AK Parti şimdilik kapalı kutu. MHP’yi de devre dışı bırakamayız. 2009’da çok başarılı bir seçim dönemi geçirdiler. Yusuf Keremit ve M. Ali Oklay iyi bir çalışmayla seçim kazanabilecek adaylar. Şimdilik tek sorun AK Parti'de. Hata yaparlarsa seçimden elleri boş dönerler. Büyükşehir mi düşünüyorlar, bana çok zor geliyor. Ve çok zor geçmeye namzet 2014 yerel seçimlerine adım adım yol alıyoruz.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu çok zor ve çekişmeli geçecek seçimlerde şimdiden favori olarak görünüyor. Bakalım bu durumunu sandığa aksettirecek mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar