AKP 2009 yerel seçimlerinde kadına yönelik pozitif ayrımcılık uygulayaca

AKP 2009 yerel seçimlerinde kadına yönelik pozitif ayrımcılık uygulayaca

AKP 2009 yerel seçimlerinde kadına yönelik pozitif ayrımcılık uygulayacakAK PARTİ AYDIN İL BAŞKANI İSMAİL HAKKI ESER, “TÜRK SİYASETİNİN KADINLARIN BİLGİ VE ZEKASINA İHTİYACI VAR”

Gerçek Gazetesi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 2009 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uygulayacak. Düzenlenecek eğitim programlarına belli oranda kadın katılımın olmasının zorunlu olduğunu açıklayan AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, bu program sayesinde daha çok kadının siyasete katılımının sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.
AK Parti Genel Merkez Araştırma ve Geliştirme Başkanlığı tarafından organize edilen Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'nın Aydın'daki tanıtım toplantısı yapıldı. AK Parti Aydın İl Binası'nda gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli ve il kadın kollarına üye bayanlar katıldı.
Açılışta konuşan İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, AK Parti'nin Aydın'daki gençlik ve kadın kolları teşkilatlarında kongre süreçlerinin devam ettiği söyledi. Gençlik kollarında ilçe ve belde kongrelerinin tamamlandığını hatırlatan Eser, 9 Şubat 2008 tarihinde yapılacak olan il kongresinin ardından gençlik kollarında kongre sürecinin tamamlanacağını ifade etti. Kongre süreçlerinin ardından parti teşkilatlarında yenilenmiş heyecanlı bir kadroya sahip olacaklarını belirten Eser, Yeni oluşumların tamamlanmasının ardından yoğun mesai harcayacağımız yerel seçim çalışmalarında, Aydın'da seçime damgamızı vuracağımıza inanıyorum. Başta genel başkanımız olmak üzere, parti olarak kadın kollarının çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Aile içerisinde olduğu gibi siyaset kurumunda da kadının daha aktif görevle alması gerektiğini düşünüyorum. Türk siyasetinin kadınların bilgi ve zekasına ihtiyacı var. Yerel seçimlerde belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için daha çok kadın aday çıkarmayı düşünüyoruz. Bu nedenle AK Parti zihniyetini benimsemiş, ülkesine ve milletine isteyen kadınlarımızı AK Parti çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz dedi.
2009 yerel seçimlerinde kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uygulanacağını haber veren İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli de, siyasi yaşamda kadınların üzerlerine düşen sorumluluğun üstesinden gelebileceğini iddia etti. Türkiye'de ilk kez AK Parti döneminde meclisteki milletvekili sayısının arttığına işaret eden Pilevneli, ilk dönemde 23 olan kadın milletvekili sayısının bu dönemde 28'e çıktığına dikkat çekti. AK Parti döneminde meclisteki daha önceden yüzde 4,4 olan kadın milletvekili oranının son dönemde yüzde 8,7'ye kadar çıkarıldığını kaydeden Pilevneli, Türk kadının siyasi yaşamda daha çok yer alabilmesi için parti genel merkezi tarafından düzenlenen yerel yönetimler programında katılımcıların en yüzde 20'sinin kadın olması koşulu getirildi. Bununla beraber yürüttüğümüz kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesi kapsamında katılımcı bayanlardan erkeklerin yarısı kadar ücret talep edilecek. Parti olarak kadının siyasette başarılı olabilmesi için eğitilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu eğitime kadın kadınlarımızın başarılı birer belediye başkanı, belediye ve il genel meclisi üyeleri olabileceğine inanıyoruz diye konuştu.
Konuşmaların ardından katılımcıların sorularını cevaplayan İl Kadın Kolları Başkanı Pilevneli, yerel yönetimler programına katılmak isteyen vatandaşların 30 Ocak 2008 tarihinden itibaren il teşkilatlarına müracaatlarını yapabileceklerini sözlerine ekledi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.