AKP Kadın Kolları Kongresi’nde Atatürk Posteri krizi

AKP Kadın Kolları Kongresi’nde Atatürk Posteri krizi

AK PARTİ KUŞADASI KADIN KOLLARI KONGRESİ’NDE SALONDA ASILI BULUNAN ATATÜRK POSTERİNİN İPİNİN KOPMASI KRİZE NEDEN OLDU


Gerçek Gazetesi
Kuşadası’nda AK Parti Kadın Kolları ilçe 2. olağan kongresinde salonda asılı bulunan Atatürk posterinin ipinin koparak düşmesi krize neden oldu. İpinin kopmasıyla düşen Atatürk posteri, AK Partili Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan’ın talimatıyla yeniden yerine asılırken, salonda bulunan gazetecilerden bir kısmı posteri kimliği belirlenemeyen bir kişinin indirdiğini ileri sürdü. AK Parti Kuşadası ilçe Başkanı İbrahim Üstün ise 4 yerden iple salona monte edilen posterin sadece bir bölümden ipinin koptuğunu ve aradan 30 saniye geçmeden yeniden yerine monte edildiğini söyledi.
AK Parti Kuşadası Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilen 2. olağan kongre Kuşadası Belediye Düğün Salonu’nda düzenlendi. Partililerin ve kadın kolu üyelerinin büyük ilgi gösterdiği kongreye AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, Kültür ve Turizm eski Bakanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü, AK Parti Kuşadası ilçe Başkanı İbrahim Üstün ile birlikte partililer katıldı. Yoğun ilgi gören kongrenin yapıldığı Kuşadası Belediye Düğün Salonu’nun sol köşesine Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, sağ köşesine de Atatürk’ün birer posteri asıldı.
Kongrede konuşmaların yapıldığı bölümde 4 yerinden salona monte edilmiş olan Atatürk posterinin bir kısmı aşağıya düştü. Naylon iplerle asılı posterin bir bölümünün düştüğünü gören AK Partili Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, hemen olaya müdahale ederek talimatla posterin yere düşen bölümünü yeniden aynı yere taktırdı. Bu arada, Atatürk posterinin düşmesi kongrenin yapıldığı salonda krize neden oldu. Gazetecilerden bir bölümü posterin kimliği belirsiz bir kişi tarafından kasıtlı olarak indirildiğini ileri sürdü. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan’ın yanına giden bir kısım gazeteci ipin kimliği belirsiz bir kişi tarafından indirildiğini söylerken, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan da, “ Kasıtlı olarak indirildiği söyleniyor ama böyle bir şeyi gören yok. Kongre nedeniyle salonda büyük izdiham vardı. Atatürk’ün posterinin düşmesinde kasıt aranmamalıdır. Kimse birinin indirdiğini görmemiş. Sadece dedikodu var. İp koptu ve anında yeniden astırdık" dedi.
Bu arada, Atatürk posterinin kasıtlı olarak koparıldığı yolundaki iddialara tepki gösteren AK Parti Kuşadası ilçe Başkanı İbrahim Üstün ise Atatürk posterinin bir bölümünün ipinin koparak kendiliğinden yere düştüğünü ve anında müdahale ile hemen kaldırılıp, yerine asıldığını söyledi. Olayda kasıt aramanın son derece yanlış olduğunu kaydeden Üstün, “Burada kasıt aramak büyük yanlıştır. Böyle bir kasıt olacağını düşünenleri kınıyorum. Son derece coşkulu ve yüksek katılımlı bir kongre gerçekleştirdik ve buna gölge yapmaya çalışıyorlar. Gazeteciler kimliği belirsiz bir kişi tarafından indirildiğini söylüyor. Bunlar yalan. Eğer öyleyse bu kişi kim, bilen yok. Tamamen uydurma. Ulu Önderimizin posteri salonumuzun en görünen yerine asılmıştır. Sadece posterin bağlı olduğu iplerden biri kendiliğinden kopmuş. Bu duruma anında müdahale ederek, kopan Atatürk posteri 30 saniye içinde tekrar yerine asılmıştır. Burada kasıt aramak, bulanık suda balık avlamaktan öteye gitmez, kimseye de bir fayda sağlamaz. Kongremizi provoke etmek isteyenler kasıtlı olarak böyle haberler yayıyor" diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.