Akşit’ten ‘Prim Affı’ değerlendirmesi
AYDIN ESNAF ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI HULUSİ AKŞİT, PLANSIZCA GETİRİLEN AşARIN İHMALKARLIĞA VE HAKSIZLIĞA NEDEN OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Gerçek Gazetesi
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, esnaf olarak bugüne kadar mali ve hukuki aşara sürekli karşı çıktıklarını belirterek, yine gündemde olan SSK ve Bağ-Kur prim affının çok iyi planlanması gerektiğini söyledi. Ülkemizde affın neredeyse gelenek haline geldiğini bu durumun da ihmalkarlığa ve haksızlığa neden olduğunu kaydeden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit, “Bu durum ülkemizde “Nasıl olsa af çıkacak” diye prim borcunu ödemeyen kişiler bile oluşturdu” dedi.
Daha önce de 'Af getirme politikalarına' karşı olduğunu açıkladığını kaydeden Akşit, bugüne kadar vergi, SSK, Bağ-Kur ve değişik mali aşarla tutuklulara yönelik yapılan aşarın amacına ulaşmadığının tespit edildiğini söyledi. Hiçbir olumlu sonuç vermediği için aşarın karşısında olduklarını ifade eden Hulusi Akşit, bugüne kadar mevcut borcunu ödeyemeyenlerin taksitlendirme ile birlikte artan borçlarını nasıl ödeyeceklerini merak ettiğini söyledi. Af veya yeniden yapılandırmalarda göz ardı edilen bir hususun ayrıca adaletsizliğe neden olduğunu kaydeden Akşit, borcunu ödeyemediği için sağlık hizmeti kesilen borçlunun, yapılan kesinti süresi kadar sağlık prim borcunun genel borçtan düşülmesi gerektiğini de savundu.
Amacına ulaşmayan ve gelenek haline getirilen aşar nedeniyle dürüst esnafın her zaman cezalandırıldığını ifade eden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit “Bugüne kadar getirilen aşardan faydalanan sayısı çok olmasına rağmen, affın şartlarını yerine getiren kişi sayısı oldukça az. Daha çok bu aşar emekliliği gelmiş ve banka kredisi ile borçlanıp emekli olan kişilere yaramaktadır. Affın kötü tarafı ise birçok kişi sürekli af beklentisi nedeniyle mükellefiyet şartlarını yerine getirmemektedir” dedi.
(iha)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.