Aradıklarınız internette

 

Tarımda, turizmde, kültürde ve tüm konularda aradıklarınızı internette bulabilirsiniz. Kısa ve şifre arama kodunu biliyorsanız, bilgisayarınız varsa, internet aboneliğiniz sağlanmışsa dünyanın bütün arşivleri hizmetinizdedir. 

Türkiye de, Ege de, Söke de bu büyük olanağı bilenler, faydalananlar giderek çoğalıyor. İnternet en geniş pazar, büyük bir arşiv öğreten ortaya koyan güçlü bir kaynak. Cep telefonuna kadar ulaşan ve cep telefonlarının üst modelleriyle de internete girerek kolaylıkla bilgiye ulaşmayı sağlayan süper teknoloji internet. 

GERÇEK Gazetenizin de internetle iletişim WEB sitesi var. Buradan da gazeteyi izleyenler çok, özellikle Söke dışından Söke ve yerel medyayı izlemek isteyenlere pencere açık. Aynı şekilde Söke de yazarların, şairlerin, derneklerin, odaların, resmi kurumların, kuruluşların, şirketlerin internet sitelerini izlemek, bilgilenmek zor değil. Hele şimdi cep telefonlarıyla bile ulaşıla bilinen internet artık gerekli.  

İletişim harikası bu olanak öğrencilere de bilgi kaynağı. Oyun oynamak, eğlence aramak yerine üstünlük ve başarı kazanmayı amaçlayan öğrenciye, iş adamına, çiftçiye, görevliye muhteşem bir destek. 

İnternet kullanmayı öğreten kitaplar çok. Bilgisayar ve internet kullanımını dershanelerde veya alacağınız bilgisayarla kitaplarla yolunuzu aydınlatabilirsiniz. Cep telefonu alırken de internet bağlantısı olan modelleri tercih edin. Teknoloji yaşamın bir parçasıdır. 

İşinizde, yaşamınızda bu üstün vasıflı arkadaş yanlışlarla da zarar verebilir. Medyaya yansıyan kötü örnekler dikkatli olma gereğini de ortaya koyuyor. Ama bilgi, öğrenilecek pek çok konu, cesaret, gayret ve araştırma isteği gerektiriyor. İnternet dergileri, kitaplarıyla da sürekli gelişimi yansıtıyor. Daha çok ve daha hızlı hizmet amaçlanıyor.  

Türkiye, Ege, Söke için ilerleme ve başarının güçlü kaynağı interneti bilmek, uygulamak, izlemek güzel. Hemen, gecikmeden adım atıp, hala başlamadıysanız evinize ve iş yerinize bilgisayar alıp bu teknolojiden yararlanmaya başlayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar