ASKİ: Aydınlı en pahalı suyu kullanmıyor

ASKİ: Aydınlı en pahalı suyu kullanmıyor

ASKİ: Aydınlı en pahalı suyu kullanmıyor

Aydın Milletvekili Mehmet ERDEM" in bir internethaber sitesinde yaptığı açıklamada "Aydın halkı Türkiye"nin en pahalı suyunu kullanıyor" şeklindeki ifadesi üzerine ASKİ Genel Müdürlüğünden yazılı açıklama yapıldı.
Milletvekili Erdem"in açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “vatandaşlarımızı yanıltmaya yönelik bir açıklamadır” denildi.
Erdem"in yaptığı açklamaya istinaden yapılan açıklamada, “Aydın İlinde 11 ton su kullanan bir meskenin, Denizlideki bir meskene göre daha fazla ücret ödediğini ifade etmesi gerçek dışıdır. Çünkü kullanılan 11 ton su için Aydın"da bir mesken 21,19 TL ödemekte, Denizli"de ise 24,44 TL ödemektedir. Aydın"da bir mesken ortalama 8-10 ton arasında su tüketimi yapmaktadır. Bu tüketim göz önüne alındığında Aydın"da bir meskenin ödediği su ücreti 16,62 TL, Denizli"de ise 17,5 TL" dir. Aydınhaklının Denizli"de yaşayan vatandaşlara göre daha ucuz su tükettiği son derece açıktır. Bu bilgilerin ışığında görülmektedir ki, Mehmet Erdem kasıtlı olarak yanlış bilgileri dillendirip, vatandaşlarımızı yanıltmaya ve Aydın Büyükşehir Belediyesini itham altında bırakmak istemektedir. Mehmet Erdem"in her zamanki provokatif bilgi kirliliği yaratma çabalarına ve gerçek dışı iddialarına, Aydın halkı 5 yıldır olduğu gibi şimdi de itibar etmemektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.