ABDULLAH ZİYA KABAK

ABDULLAH ZİYA KABAK

ATATÜRK’E VE CUMHURİYET’E NEFRET NİYE?

 

Son dönemlerde Atatürk düşmanlığı aldı başını gidiyor. Bu asrın moda mıdır, yoksa cumhuriyet kurduğu için midir? Henüz bir açıklık kazanmadı. Ne var ki zihniyet, Osmanlı zihniyeti olduğu apaçık ortadadır.

Son dönemlerde Atatürk’ün, kullandığı Türk deyimlerini karşı çıkıp, yerine karmaşık çok sesli küçük kavimler türetmek isteniliyor. Bunu isteyen bir avuç Türklüğe karşı olan guruplar olduğu biliniyor. Ola ki Türkiye de şartlar değişikliğe uğrayıp isim olarak Türk kelimesi asimileye uğratıldı, dünya üzerinde bayrak sallayan diğer Türk devletlerini ne yapacaksınız?  

Osmanlı devletinin çöküşü, tarih kitaplarında yerini korumaktadır. Tarih bilgisi olan herkes bunu bilir.

 Osmanlı devleti üç koldan yıkılmıştır. Birincisi dernekler vasıtasıyla. İkincisi, iç mihraklarla. Üçüncüsü, Anadolu’ya çıkıp bayraklarını diken devletlerdir.

Lütfen düşünün? Osmanlı devleti yakılmış. Orduları dağıtılmış. İstanbul ve Karadeniz bölgesini İngiliz devleti bayrak dikip sahiplenmiş. Doğu Anadolu bölgesini, Fransızlar bayrak dikerek, sahiplenmişlerdir. Güney Anadolu bölgesini de İtalyan devleti bayrak dikerek sahiplenmişlerdir. Ege bölgesini ve iç Anadolu bölgesini de Yunan devleti istila ederek, insanlık dışı işkenceler yapmışlardır.

İşte o esnada, istilaya uğrayan Anadolu’nun bağrından çıkan ulu önder Atatürk ve tüm silah arkadaşları, kurtuluş savaşını yaratarak; ülkeyi şu anda ellerini öptüğümüz istilacı o devletleri, geldikleri gibi geriye gönderdiler.

Osmanlı Devletini Atatürk ve arkadaşları yıkmadılar. Onlar, Osmanlı Devletini yıkanlara yurttan kovdular. Atatürk ve silah arkadaşları, Anadolu’yu istila devletlerinden kurtardığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurdukları için mi nefret ediliyor anlamak mümkün değil?

Önceki ve Sonraki Yazılar