Aydın dağlarında kar görmek güzel

Aydın dağlarında kar görmek güzel

Aydın dağlarında kar görmek güzel

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Aydın’ın Bozdoğan İlçesi’ndeki Madran Dağı’na 14 ay aradan sonra kar yağması ilçe halkını sevindirirken, önceki hafta yağan karla birlikte Aydın’ın yüksek tepeleri beyaz örtüye büründü.
Geçen yıl yaşanan kuraklıktan dolayı yetiştirdiği üründen verim alamayan üretici sezonu zararla kapatmıştı. Fakat henüz şubat ayının başında olmamıza rağmen yüksek tepelerin karlarla kaplı olması Aydın çiftçisinin yaz tedirginliğini yavaş yavaş ortadan kaldırmaya başladı. Kemer Barajı’nda doluluk oranının yüzde 40 düzeyinde olması ise yüreklere su serpmeye yetti.
Geçen yıl yaşadıkları kuraklığı bir daha yaşamak istemediklerini söyleyen üreticiler ise, sulama kanallarının bakımdan geçirilmesini, damlama ve yağmurlama sulamasına geçilmesi için çalışmalarını yaygınlaştırması gerektiğini söylediler. Kuraklıktan yana ağzı yanan üreticiler önlemlerin şimdiden alınması gerektiğine dikkat çektiler. Aydın’ın doğusunda kalan sıra dağlara bakıldığında güney ve kuzeyde karla kaplı dağ zirveleri göze çarpıyor. Ödemiş Bozdağ’ın Aydın cephesine bakan bölümlerinde de kar görmek mümkün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.