Aydın facianın eşiğinden döndü

Aydın facianın eşiğinden döndü

20 BİN LİTRE MOTORİN TAŞIYAN TREN RAYDAN ÇIKTI - TANKERİN PATLAMAMASI HERKESİ SEVİNDİRDİ - TAHLİYE VE KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Gerçek Gazetesi
Geçen hafta Kütahya’da meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının ardından Aydın’da motorin yüklü bir tren raydan çıktı. Aydın şehir merkezinde meydana gelen kazada ölen ya da yaralanan kimsenin olmaması telselli kaynağı oldu. Kaza nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri iptal edildi. Kaza kurtarma çalışmaları devam ederken olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. Kazanın trenin hız sınırına aşması sonucu meydana geldiği bildirildi.
Kaza dün gece saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Denizli-İzmir seferini yapan 34604 sefer sayılı tren Aydın tren garına girmeden önceki son tünelde makasa girerken aşırı sürat nedeniyle raydan çıkarak yan yattı. şehrin en yoğun olduğu bölgede ve alt geçitte meydana gelen kazada patlama olmaması teselli kaynağı oldu. Kaza ile birlikte Aydın, İzmir, Denizli ve Nazilli’deki tüm görevliler kurtarma çalışması için bölgeye sevk edildi. Kazadan sonra olası bir yangın ve patlamanın önlenmesi amacıyla 20 bin litre motorin tahliye edildi. Kazanın tünel içerisinde meydana gelmesi nedeniyle olay yerinde kaza kurtarma vinçlerinin çalıştırılamaması nedeniyle kurtarma çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi.
TCDD 3. Bölge Müdürü Sabahattin Eriş başkanlığında kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu arda kaza nedeniyle Aydın-Denizli arasındaki tren seferleri de iptal edildi. Ayrıca Aydın-İzmir yönündeki seferler sayılarının da düşürüldüğü bildirildi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.