Aydın İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu seçildi

Aydın İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu seçildi

Aydın İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu seçildi MECLİS ÜYELERİ ÇİNE BARAJI İÇİN BAŞLATILAN İMZA KAMPANYASINA DESTEK VERDİ


Gerçek Gazetesi
Aydın İl Genel Meclisi 2008 yılı denetim komisyonu belirlendi.Yapılan seçimler sonunda Erdem Alp, Halil İbrahim Nizam, Caferi Zeki Ata, Ünal Sarıoğlu ve İsmail Hakkı Eser denetim komisyonuna seçildi.
5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 17. Maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi uyarınca gizli oy ile 5 üyeden oluşacak denetim komisyonu seçimlerinde parti gurupların ön çalışma yapmadığı görüldü.
Yapılan seçimler sonunda Erdem Alp, Halil İbrahim Nizam, Caferi Zeki Ata, Ünal Sarıoğlu ve İsmail Hakkı Eser denetim komisyonuna seçildiler.
ÇİNE BARAJI İÇİN BAŞLATILAN İMZA KAMPANYASINA MECLİSTEN DESTEK
Seçim sonunda Aydın İl Genel Meclisi Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulunun Sökede yapılan toplantısında Çine Barajının bir an önce tamamlanması için başlattığı imza kampanyasına da destek verdi.
Söke Ziraat Odasında siyasiler, üretici kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin katılımıyla başlatılan imza kampanyası Aydında gerçekleştirilen İl Genel Meclisinde gündeme alınarak görüşüldü. İktidar ve muhalefet ayrımı olmaksızın meclis üyelerinin tamamı bu konuda verilen önergeyi ol birliği ile kabul etti. Toplantıda Çine Barajı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Söke İl Genel Meclisi üyesi Ali Güzelyağdöken baraj inşaatı için, 2005 yılında 86, 2006 yılında 65, 2007 yılında da 71.5 milyon YTL ödenek tahsis edildiğini belirterek Bu yılın sonunda ve 2009 yılının başında barajın su tutar hale gelmesi hedefleniyor. Bu hedefi de çok yaklaşıldı. 2007 yılında barajın gövde yüksekliği 56 metrede idi. Yıl sonunda bu rakam 63.5 metreye ulaştı. 2008in sonunda gövde inşaatı tamamlanarak barajın su tutması hedefleniyor dedi. Barajın tamamlanamaması nedeniyle Aydında arazilerin sular altında kalması nedeniyle yıllık 100 milyon YTL zarar olduğunu belirten İl Genel Meclisi üyeleri, Enerji ve Tabii kaynaklar bakanlığına gönderilecek olan dilekçeye, barajın bitirilmesi husususun yanı sıra sulama kanallarının da bir an önce bitirilmesini içeren talebin de eklenmesine karar verdiler. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.