Aydın İtfaiye erleri sertifikalı dalgıç oldu

Aydın İtfaiye erleri sertifikalı dalgıç oldu

Aydın İtfaiye erleri sertifikalı dalgıç oldu

Aydın İtfaiye erleri sertifikalı dalgıç oldu
Gerçek Gazetesi
Aydın'da arama ve kurtarma çalışmalarında en fazla ihtiyaç duyulan dalgıçlar artık İzmir'den beklenmeyecek. Aydın Belediye İtfaiyesi'nde eğitimlerini başarı ile tamamlayan 5 itfaiye eri sertifikalı dalgıç oldu. Kursları başarı ile tamamlayan itfaiye erlerine sertifikalarını veren Aydın Belediye Başkan Vekili Erdal Sakallı Aydın İtfaiyesi'nin her geçen gün geliştiğini ve bundan sonra karada olduğu gibi suda da arama ve kurtarma çalışmalarını başarı ile sürdüreceğini söyledi.
Aydın'da faailyet gösteren öze Mavi Yengeç Dalış Okulu'nda 3 haftalık eğitimlerini başarı ile tamamlayan Aydın İtfaiye Müdürlüğü Personeli'nden İtfaiye Çavuşu Güven Kasaba ile itfaiye erlerinden oluşan Murat Aydın, Mustafa Okar, Mutlu Işık ve Özcan Akbulut düzenlenen sade bir törenle sertifikalarını aldılar. Aydın Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen sertifika törenine Belediye Başkan Yardımcıları, İtfaiye Müdürü Serdar Adanır ve itfaiye erleri katıldı. Belediye Başkan Vekili Erdal Sakallı dalgıçlık kursunu başarı ile tamamlayan itfaiyecilere sertifikalarını verdi.
Tören sonunda açıklama yapan Aydın İtfaiye Müdürü Serdar Adanır, "Aydın itfaiyesi olarak yangın söndürmenin yanında arama-kurtarma çalışmalarına da katılıyoruz. Aydın'da özellikle boğulma ve kanal ve göletlerde meydana gelen olaylarda, arama-kurtarma çalışmaları dalgıç bulunmadığı için saatler sonra başlıyordu. Bu sorunu da göz önünde bulundurarak personelimizin bir kısmını dalgıçlık kursuna gönderdik. Hepsi de eğitimini tamamladı. Ve yapılan sınavları başarı ile geçerek bu belgeyi almaya hak kazandı. Aydın İtfaiyesi olarak eğitim çalışmalarına büyük önem veriyoruz" dedi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.