Aydın tarihinin en büyük kuraklığını yaşadı, tüm umutlar Çine Barajında
DS 21. Bölge Müdürü Halil brahim ndap yaptığı açıklamada 2007 yılı çalışmalarını değerlendirdi. DSİ olarak en büyük önceliği kuraklıkla mücadele kapsamında baraj inşaatlarına verdiklerini kaydeden İndap, Aydın'ın hayali olan Çine Barajı'nın 2008 yılınd
Aydın tarihinin en büyük kuraklığını yaşadı, tüm umutlar Çine Barajı"nda
Gerçek (haber)
DS 21. Bölge Müdürü Halil brahim ndap yaptığı açıklamada 2007 yılı çalışmalarını değerlendirdi. DSİ olarak en büyük önceliği kuraklıkla mücadele kapsamında baraj inşaatlarına verdiklerini kaydeden İndap, Aydın'ın hayali olan Çine Barajı'nın 2008 yılında su tutarak önümüzdeki yıllarda yaşanması muhtemel kuraklığı önlemeyi hedeflediklerini söyledi.
Aydın'da yatırımcı kuruluşlar arasında en büyük yatırımı DSİ'nin yaptığını ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap "Aydın için hayati önem arz eden taşkın korumua, sulama ve elektrik üretim olmak üzere üç fonksiyonlu Çine Barajı yüzde 65 oranında tamamlandı. 136 metre olacak olan gövde seviyesi 58 metreye yükseldi. Eylül ayı itibariyle gövde dolgu çalışmalarına yeniden başlayacağız. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 2007 yılı 36 milyon YTL dönem ödeneği ve 46 Milyon YTL ek ödenek harcandı. Müteahhit firma çalışmalarına devam ediyor. Hedefimiz 250 bin metreküp daha dolgu yaparak gövde yüksekliğini 80 metreye ulaştırarak 2008 yılında barajın su tutmasını sağlamak" dedi.
AYDIN BİLİNEN TARİHİNİN EN BÜYÜK KURAKLIĞINI YAŞADI
Bu yıl yaşanan kuraklığın suyun ve barajların önemini bir kez daha ortaya çıkardığını kaydeden İndap Aydın'ın bilinen tarihinin en büyük kuraklığını yaşadığını söyledi. 1976 yılında kurulan DSİ kayıtlarını incelediklerini ve geriye dönük 30 yılda böyle bir kuraklığın görülmediğini ifade eden İndap "DSİ kayıtlarından elde edilen istatistiklere göre çeşitli dönemlerde kuraklık yaşanmış. Ancak bu yıl yaşanan kuraklık bu güne kadar hiç görülmemiş. Tahminlerimizde kuraklık beklentisi vardı. Ancak bu kadar etkili olacağını kimse tahmin etmiyordu" sözlerine yer verdi.
Aydın'daki baraj ve göletlerde 2 milyar metreküp su tutma kapasitesi olmasına rağmen bu yıl sulama dönemine 550 milyon metreküp su ile geçirilidğini hatırlatan DSİ 21. Bölge Müdürü İndap toprak kanallarda meydana gelen su kaybının sıkıntıyı artırdığını söyledi. Şu anda DSİ Bölge Müdürlüğü olarak 8 baraj 15 sulama sebekesi üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten İndap, sulama sezonunda kendilerine en büyük desteği veren jandarma, belediye ve sulama birliği görevlilerine teşekkür etti. (İHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.