Aydın Türk Eğitim Sen’den müdür atamalarına tepki!

Aydın Türk Eğitim Sen’den müdür atamalarına tepki!

Aydın Türk Eğitim Sen’den müdür atamalarına tepki!


Gerçek Gazetesi
Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, okul müdürlerinin görevden alınmasını siyah çelenk ile protesto etti.
Türk Eğitim-Sen Aydın şubesi üyeleri Türkiye genelinde görevlerine son verilen okul müdürleri, müdür yardımcıları, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve MEB"de üst düzey yöneticiler için tepkilerini Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak dile getirdi.
Grup adına basın açıklamasını yapan Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, “MEB Yasası ve akabinde çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği ile Milli eğitim Bakanlığı tarihindeki en büyük kadrolaşma yapılmaktadır. Sözüm ona paralel yapıyı tasfiye etmek için 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve MEB"de üst düzey yöneticiler olmak üzere tam 76 bin yöneticinin görevlerine son verilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı"nda 4 yılını tamamlayan 7 binin üzerinde okul müdürünün neye göre puan verildiği belli olmayan bir değerlendirmeyle görev süreleri uzatılmamıştır. MEB"de müdür kıyımı yaşanmıştır. Sendikamız tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de kadrolaşmanın, yanlış uygulamaların, haksızlıkların peşini bırakmayacaktır” dedi.
Çözüm bekledikleri sorunlara da değinen Devli, "İl içi özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunan ancak tercihlerine yerleşemeyen kişilere ilçe emrine atanma hakkı getirilmemiştir. Bu nedenle birçok kişinin il içi özür durumuna bağlı atanma talepleri karşılanmamıştır. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz; bu mağduriyetlerin giderilmesi için il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunup da ataması gerçekleşmeyen kişilerin ilçe emrine atamalarının yapılmasıdır. Şunları da belirtmek istiyoruz ki; sendikamız tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de kadrolaşmanın, yanlış uygulamaların, haksızlıkların peşini bırakmayacaktır. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine önüne siyah çelenk bırakıyoruz. Okullar açıldığında ise Ankara merkezli geniş katılımlı bir eylem yaparak, gerekirse diğer sendikalarla ortaklaşa iş bırakma eylemi yaparak adaletsizlikleri, adam kayırmaları en yüksek perdeden dile getireceğiz. İsterse 550 milletvekili ile iktidar olsun hiç kimse kendisini hukukun üstünde görmemeli, adalet sağlayacağız diyerek yola çıkarken, adaletsizliğin başı olmamalı, devlet içinde paralel yapıdan şikayet ederken, kendi paralel yapısını oluşturmamalı, kendi çıkarları doğrultusunda yasalar, yönetmelikler ihdas etmemelidir" diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.