Aydın’da eş zamanlı fare operasyonu yapılacak!

Aydın’da eş zamanlı fare operasyonu yapılacak!

Aydın’da eş zamanlı fare operasyonu yapılacak!

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Aydın’da son günlerde tarla faresi zararlılarında büyük artış gözlemlenmesi Aydın Ziraat Odalarını bir kez daha harekete geçirdi.
Geçmiş yıllarda yaşanan fare istilasının el birliğiyle üstesinden geldiklerini hatırlatan Germencik Ziraat Odası Başkanı Ali Arslan, acilen harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Kendi ilçesinde de şikâyetlerin artığını söyleyen Arslan, “Diğer ilçelerimizin oda başkanlarıyla yaptığımız görüşmelerde tarla farelerinin tüm İl genelinde büyük zararlara yol açtığını öğrendik. Özellikle dağ köylerimizde büyük zararlara yol açan bu zararlılar her tarafı delik deşik ediyor, ürünlerimize zarar veriyor. Geçmiş yıllarda yaptığımız mücadele sonucu son birkaç yıldır sıkıntı yaşamadık. Yine aynı şekilde bir planlama yaparak Aydın genelinde aynı gün, aynı saatte eş zamanlı zehirli tohumları belirlenecek noktalara koyarak organize imha gerçekleştirebiliriz” dedi.
“BİLİNÇSİZ MÜCADELE BİZİ BUGÜNLERE GETİRDİ”
Bu konuyu Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısına taşıyan Germencik Ziraat Odası Başkanı Ali Arslan’a Koordinasyondan destek gelirken, toplantıda hazır bulunan Aydın Valisi Mustafa Malay’da farelerin panzehirinin Tilkiler olduğunu ifade etti. Malay, “Tilkiler tarla farelerini yiyerek doğanın ekodengesini dengelerler. Şayet tilkilerde azalma varsa tilki avına yasak getirelim” önerisinde bulundu. Ancak acı itiraf yine o da Ziraat Odası Başkanlarından geldi. Başkanlar ”Maalesef birkaç yıl önce dağlarımızda yaşanan kuduz vakaları nedeniyle Tilki popülâsyonunu yok etmek için doğaya zehirli yemler bıraktık. Bu mücadele de Tilkiler öldü, yılanlar öldü. Doğal dengeyi maalesef el birliğiyle bozduk. Yine bilinçsizce kullandığımız kimyasal maddelerde doğanın dengesini bozdu. Fakat fare mücadelesinde zehirli yemleri farelerin yuva ağızlarına bırakarak çevreye zarar vermeden imha yapabiliyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.