Barajlarda doluluk oranı yükseliyor

Barajlarda doluluk oranı yükseliyor

Barajlarda doluluk oranı yükseliyor

Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü'nün faaliyet alanı içinde bulunan Aydın, Denizli ve Muğla'daki barajların toplam doluluk oranının ilk kez bir önceki yıla göre yüzde beş artarak yüzde 28 civarlarına ulaştığı öğrenildi.
DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, yaptığı açıklamada, 7 Ocak itibariyle Gökpınar Barajı'nda geçen yıl yüzde 43 olan doluluk oranının yüzde 45'e, Kemer Barajı'nda yüzde 23 olan doluluk oranının yüzde 42'ye, Geyik Barajı'nda yüzde 36 olan doluluk oranının yüzde 57'ye, Mumcular Barajı'nda yüzde 26 olan doluluk oranının yüzde 34'e ve Karpuzlu Yaylakavak Barajı'nda ise yüzde 17 olan doluluk oranının yüzde 75'e ulaştığını belirttiği öğrenildi.
Geçen yıl yüzde 16 doluluk oranı olan Adıgüzel Barajı'nda şu an yüzde 15, Topçam Barajı'nda 30 olan doluluk oranının yüzde 29'a, Işıklı Gölü'nde ise yüzde 46 olan doluluk oranının yüzde 41 civarlarında olduğunu belirten İndap, "yaz aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle topraklarımız suya açtı.
Bu açlık yağan yağmurlarla giderildi. Son yirmi gündür yağışın olmadığını fırsat bilen çiftçilerimizin çoğu buğday ekimlerini tamamladı. Bahar aylarına kadar olabilecek yağmurlarla barajlarımızda doluluk oranının daha da yükselmesini bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.