Başkan Ene; “İncire prim desteği şart!”

Başkan Ene; “İncire prim desteği şart!”

Başkan Ene; “İncire prim desteği şart!”

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
60 No"lu Söke Tariş İncir Kooperatifi Başkanı Yusuf Ene, Söke"deki incir varlığının geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Açıklamasında incire prim desteğinin şart olduğunu vurgulayan Başkan Ene, bu sezon rekoltenin beklenilen seviyede olduğunu kaydetti.
“FİYATLAR GEÇEN SENEDEN DAHA İYİ OLACAK”
1.5 yıldır Tariş İncir Birliği ile koordineli çalışmalarının sürdüğünü ve önümüzdeki hafta içinde fiyatların belirleneceğini belirten Kooperatif Başkanı Ene, “Geçtiğimiz yıllarda Birlik Yönetimi"nin değişerek Başkanlığa Ahmet Arman"ın getirilmesi üreticilerimizin yüzünü güldürdü. Artık para peşin olarak ödeniyor. Bu sene rekolte beklediğimiz seviyede seyrediyor. Söke"de sezonda yaklaşık 500 ton incir hasat ediliyor. Kooperatifimizde artık eskiye dönük bir takım sıkıntılar son buldu. Geçtiğimiz sene 1. Sınıf süzme inciri 5.5 TL"den alım yaptık. Bu sene fiyatların geçen seneden daha fazla olacağının beklentisi içerisindeyiz” dedi.
Söke"de incir varlığının geleceğinin açık olduğunu ve Kooperatife kayıtlı 50 üye olduğunu belirten Başkan Ene, “Jeotermal yatırımı olmadığı sürece Söke"de incir üretiminde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Bu sene için özellikle fındığın ve kayısının alımındaki fiyat artışının incire de yansıyacağı kanaatindeyim” diye konuştu.
“SÖKE"DE İNCİR DİKİMİ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”
Organik Tarım için üreticiden talep gelirse geçiş yapılabileceğini de vurgulayan Ene, “Söke"de özellikle incir dikimi geçtiğimiz yıllara kıyasla aşırı çoğalıyor. İlerleyen süreç dahilinde Yamaç Köyü"nün tam anlamıyla Söke"nin ve Ege"nin adeta incir deposu haline gelebileceğini bugünden öngörebiliriz” diye konuştu.
“İNCİRE PRİM DESTEĞİ İÇİN BAKANLIĞA BAŞVURUDA BULUNULDU”
İncire prim desteğinin şart olduğunu da sözlerine ekleyen Ene, “İncire ne yazık ki halen prim desteği getirilmedi. Kerevite yani incirleri kuruttuğu ızgaralara prim desteği öngörenler var oysa incirin kendisi prim desteği almalıdır. Geçtiğimiz günlerde Tarım İl Müdürlüğü"ndeki görevli bir yetkiliden aldığımız bilgilere göre 10 ürün için prim desteği başvurusu Bakanlığı iletilmiş. Bu ürünlerin içerisinde incirin de bulunduğunu bize iletti. Bu bizler için sevindirici bir gelişmedir. Umuyoruz ki Bakanlığımız incire prim desteği için onay verir” dedi.
Sözlerinin sonuna doğru Birliğe "kuş yiniltisi" olan ve çok düşük fiyata alınan incirlerin çatlak ve hurda incirlerin arasında bir fiyat alımı için de gerekli talepleri ilettiklerini belirten Ene, “Çok düşük fiyattan alım yapılmaması için gerekli girişimlerde bulundu. Sonucun umduğumuz fiyat aralığına çekilmesi üreticilerimizin menfaatlerine olacaktır” cümleleriyle açıklamasını noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.