Beyannamelerini zamanında vermeyen dernekler cezalandırılacak

Beyannamelerini zamanında vermeyen dernekler cezalandırılacak

AYDIN İL DERNEKLER MÜDÜRÜ SEFA ALTINTAŞ, "BEYANNAME VERME YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEYEN DERNEKLERE 633 YTL CEZA KESİLECEK"

Gerçek Gazetesi
Aydın İl Dernekler Müdürü Sefa Altıntaş, faaliyetlerini sürdüren dernekler için bir önceki yıla ait faaliyet, gelir ve gider beyanlarını bildirme süresinin Nisan ayı sonunda sona ereceğini hatırlattı. Dernek yöneticilerine yapılan uyarıları dikkate almalarını tavsiye eden Altıntaş, belirtilen süre zarfında beyanda bulunmayan dernekler hakkında idari para cezasının uygulanacağını belirtti.
Konuyla ilgili olarak bugün bir açıklama yapan İl Dernekler Müdürü Altıntaş, 5253 sayılı Dernekler Kanunu'nun 19. maddesine göre faaliyetlerini sürdüren derneklerin yıl sonu itibariyle faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyanname ile vermek zorunda olduklarını söyledi. Bu işlemin ilgili yönetmeliğin gösterdiği esaslar doğrultusunda derneklerin bulunduğu illerdeki mülki amirliğe her yılın Nisan ayı sonuna kadar bildirilmesi gerektiğini belirten Altıntaş, "Son dönemde uygulamaya geçen e-dernek kullanıcıları ise beyannamelerini dernekler müdürlüğünün web sayfası üzerinden kullanıcı adları ve şifrelerini girmek suretiyle doldurarak, aldıkları bir çıktıyı bağlı bulundukları mülki amirliğe vermekle yükümlüdür. Bu doğrultuda dernekler yönetmeliği ile düzenlenen beyannamelerin bir örneğinin 'www.dernekler.gov.tr' web sayfasındaki bildirim ve ekler bölümünden temin edilerek, 2008 yılı Nisan ayı sonuna kadar vermeleri gerekmektedir. Zamanında verilmeyen beyannameler için 5253 sayılı Dernekler Kanunu'nun 32/1. maddesi gereğince beyanname verme yüklülüklerini yerine getirmedikleri için 633 YTL idari para cezası ile cezalandırılacaklardır" dedi.
Beyannameler doldurulurken yedinci bölümde yer alan dernek defterinin hangi usulde tutulduğu maddesinin doğru işaretlenmesinin önemine değinen Sefa Altıntaş, bu işleme göre gelir ve giderler bölümlerinin bir önceki yılın devreden hesapları dikkate alınarak doldurulması gerektiğine dikkat çekti. Dernek yöneticilerin idari para cezalarıyla karşılaşmamaları için yapılan bu son uyarıyı dikkate almalarını öneren Altıntaş, kurum çalışanları olarak dernek yöneticilerine ihtiyaç duydukları konularda yardım etmeye devam ettiklerini sözlerine ekledi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.