E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

Bir dev iki saatte anlatılamaz

Dünden devam

 

Vali Yardımcılarının Konuşmaları

 

"-Veysel, bunları götür Vali Yardımcıları'nın birine, ilgilensinler. Zaten boş oturuyorlar! Ha Veysel, bir evlendirme komisyonu kurdum ve seni de bu komisyonun başkanlığına tayin ettim. Gerekeni yap!..."      

 

Buradaki espriyi anlamak için Vali Yardımcılarını dinlemek gerekiyormuş. Bunlardan biri şimdi Çorum İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, diğeri ise  şimdi İçişleri Bakanlığı Stratejik İşler Daire Başkanı Kemal Yurttaş. Bunların ikisi de Erzincan'da Vali Yardımcılığı yapmışlar.

 

Ben, onları dinlerken hayal kırıklığı yaşadım. Koskoca Recep Yazıcıoğlu'nu nasıl anlattılar? Ben bile şaşırdım. Oysa, o iki bürokratın rahmetliyi olduğu gibi anlatmaları bile yeterdi. Bakın bu beyler ne diyor?

 

ORHAN ÖZTÜRK : "- Altı yıl birlikte çalışmış bir insan olmam nedeniyle onun düşüncelerini böyle toplantılarda tekrarlayıp, birçok gence örnek vermek gerekir. Bunu düzenleyenlere teşekkür ederim.

 

Bürokrasi bir duvarda olabilir, bir köprüde. Vali, Tokat'ta, Aydın'da, Erzincan'da ve Denizli'de devlet ile halk arasında hep bir köprü olmaya çalıştı. Bu illerin halkının gönlüne taht kurması ne ile anlatılır? O, insanları etkileyen bir liderdi. Kendi kişisel özellikleriçok farklı, etkilemesi çok güçlü idi. Biz söylediklerini anlayamadık. Tıpkı Atatürk'ü, Özal'ı anlayamadığımız gibi, ne yazık anlayamadık." Bence de anlamamışlar. Anlasalar, anlatırlardı.

 

KEMAL YURTTAŞ : "- Yazıcıoğlu, işine yüreğini koyardı. Korku diye birşey bilmezdi. Ayşe hanım geldiğinde köprüye gittik. Biz korku yaşarken, o bir lider olarak önde, başı dik, korkmadan yürüdü. Atatürk'ün Çanakkale'de, Sakarya'da, Kocatepe'de yürüdüğü gibi. Niye korkardık? O yıllarda her taşın veya çalının arkasında bir terörist vardı. Gezmek öyle kolay değildi. Rahmetli, insanı çalıştırmayı da, dinlendirmeyi de bilirdi. Taşın altına elini birlikte koyardı. Genelde umuma açık yerlerde çok çalışırdı."

 

Sayın Kemal Yurttaş, Vali'ye ait anılar anlatarak, konuşmasını bitirdi. Sayın Yurttaş'tan ben daha başka şeyler bekliyordum, ama olmadı. Yine de iki değerli Vali Yardımcılarımıza bu programa katılmalarından dolayı çok teşekkür ederim.

 

Vali rolündeki

 

Erdal Beşikçioğlu'nun konuşması

 

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu sanatçılarından olan Erdal Beşikçioğlu, bize ve Türk Halkına rahmetli Valimizi gerçekten hem sevdirdi ve hem de yaşattı. Oynadığı özverili oyunundan dolayı kendisine teşekkür ederim. Rolünün hakkını veriyor. Fiziği ve söylemleri Vali Recep Yazıcıoğlu'na benziyor. Kısa ve öz konuştu:

 

"Benim Recep Yazıcıoğlu ile ilgli hiç bir anım olmadı. Ama onunla ilgili çok anı dinledim. Onunla birebir örtüşmemin nedeni aynı düşüncelere sahip olmamdandı. "Orada bir köy var, gitsekte, gitmesekte o köy bizim köyümüzdür. Gidemediğin yer, senin değildir" gibi sloganları, çok sesliliği bana Vali'yi sevdirdi. Bende severek, onu canlandırmaya çalışıyorum. Yapabildimse ne mutlu."

 

Evet, Erdal Beşikçioğlu gerek fiziki ve gerekse duygusal olarak rahmetliyi gerçekten başarı ile canlandırıyor. Kendisine teşekkür eder, başarılar dilerim.               -Bitti-

 

Önceki ve Sonraki Yazılar