Bitki Koruma Ürünleri Toptan ve Perakende Satıcılığı sınavı 4 Ekim’de An
Bitki Koruma Ürünleri Toptan ve Perakende Satıcılığı sınavı 4 Ekim’de Ankara’da yapılacak
Gerçek Gazetesi
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bitki koruma ürünleri bayiliği ve toptancılık yapmayı düşünen kişilerin gerekli izin belgelerini alabilmeleri için düzenlediği yazılı sınav 4 Ekim 2008 tarihinde Ankara’da yapılacak. Sınava; gerekli evraklarını 20 Ağustos 2008 tarihine kadar İl Tarım Müdürlüğüne teslim edebilen adayla katılabilecek.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende olarak satışında kimlerin yetkili olacağının bu sınavla belirleneceğini söyledi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar sonrası sınav takviminin hazırlandığını açıklayan Öztürk, sınavda bayii veya toptancıların sorumlulukları, ilaçların depolanması ve satışlarının kontrolü ile ilgili usul ve esasları değerlendirileceğini kaydetti. Bitki Koruma Ürünleri Toptan ve Perakende Satıcılığı sınavı başvuruların 10- 18 Eylül 2008 tarihleri arasında yapılacağı belirten Öztürk, “Ülkemizde bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende olarak satışında kimlerin yetkili olduğu, bayi veya toptancıların sorumlulukları, depolanması ve satışlarının kontrolü ile ilgili usul ve esaslar, Bitli Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması hakkındaki yönetmenliğin 6’ıncı maddesinde belirlenmektedir. İlgili yönetmenlik gereği Bakanlıkça veya Milli Eğitim Bakanlığınca veya Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yılda bir kez yapılacak sınavda 100 tam puan üzerinden 80 ve üzeri puan almak gerekir. Yönetmenlikte bahsi geçen sınavla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda sınavın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 04 Ekim 2008 tarihinde Ankara’da yapılması kararlaştırılmıştır” dedi.
Bu konuda iki bakanlığın ortak bir çalışma içerisinde olduğuna işaret eden Öztürk, “Söz konusu sınavın Ankara da nerede ve hangi saate yapılacağı, sınav ücreti, bu ücretin hangi hesaba yatırılacağı ve sınavla ilgili başvuru işlemleri ve yapılacak işlemlerle ilgili hususlar Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanmıştır. Sınav başvuru tarihi: 10 Eylül 2008 ile 18 Eylül 2008 tarihleri arasıdır” diye konuştu. (iha)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.