ABDULLAH ZİYA KABAK

ABDULLAH ZİYA KABAK

BİZİM KAHVEHANE

 

 

Yılmaz bey, arkadaşlarına kahveye gelmeleri için telefonla çağrı gönderdi. Bu arada günlük gazetelere göz gezdiriyordu ki arkadaşlarından Zühtü Bey geldi. Görüşmedikleri günlerden laflarken, gümüş saçlı adam geldi. Onun peşinden de hoca geldi. Nihayet uzun aradan sonra basın masası, karesini buldu. Şef Osman, haftada bir gördüğü basın müdavimlerini tekrar bir arada görünce sevindi. Dört çay kaptığı gibi basın masasına geldi:

“- Hocalarım hoş geldiniz. İnanın ki gelişiniz hafta da bir olduğu için kendinizi özletiyorsunuz. Bazı arkadaşlar, sizleri soruyorlar” dedi.

Osman'ın sorusuna hoca cevap verdi.

“- Osman Bey, biz günlük rutin işleri olan insanlarız. Ben müsait olduğum zaman diğer arkadaşlarım olmuyorlar. Dolaysıyla şu görmüş olduğun dörtlü gurubu, ancak haftada bir görebilirsin. Hafta içinde, ender olarak bir araya gelebiliriz” dedi.

Şef Osman, hocadan yeterli bilgi aldıktan sonra işinin başına döndü.

Yılmaz bey, suskunluğu fırsat bilip konuya girdi:

- Bugün Çeltikçi mahallesi muhtarlık binasına gittim. Biliyor musunuz bilmiyorum? Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, yarım bırakılan atıl durumdaki muhtarlık binasını bitirmeye söz vermişti. Bina, ne durumda olduğunu öğrenmek üzere gidip yerinde gördüm. Sadece, elektrik ve su bağlantıları kalmış. Diğer kısımları hazır olduğu ve montaja başlayacaklarım öğrendim. Kısmet olursa, Çarşamba günü belediyeye teslim edilip, açılışla Çeltikçi Mahallesi muhtarına teslim edileceğini söylediler. İnanın ki mahalle sakinlerinden biri olarak, utançtan kurtulacağım. Biliyorsunuz ki Çeltikçi Mahallesi, Söke'nin eski büyük mahallesidir. Ne var ki zaman zaman, hizmet yönünden ihmale uğradığı oluyor. İnşallah bundan sonra unutulmayız” dedi.

Söz binalardan çıkmışken, gümüş saçlı adam, söz alarak:

- Beyler, eski hizmet binasının yıkımında ve yeni hizmet binasının açılışında söz alan eski Belediye Başkanlarından Ekrem Karakaş’ın duygusal konuşması beni duygulandırdı. Ekrem amca, konuşmasında, Başkan Özekmekçi'ye Söke'ye kazandırdıkları eserlerden dolayı kendisine onca halkın önünde teşekkür etti. Söke Ticaret Borsası Onursal Başkanı Ekrem Karakaş, günün anısına, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'ye bir plaket taktim etti. Öte yandan Necdet Özekmekçi, yaptığı konuşmada, belediye binası seçime yetişmeseydi, içimde uhde olarak kalacaktı. Bitirip açılışını yapmaktan mutlu olduğunu söyledi dedi.

Bu sırada, çaylar tazelendi. Çay molası veren yorumcular, çevreyle ilgilenmeye başladılar. Bu sırada dışarıda seçim konvoyları peş peşe geçiyordu. Her parti, kendi felsefesine empoze etmeye çalışıyorlardı. Zühtü Bey, cebinden yazılı bir kağıt çıkartıp masa üzerine koydu. Kağıtta bazı notlar yazılıydı. Zühtü Bey, kağıda göz gezdirdikten sonra:

- Hocalar, Başkan Özekmekçi'nin basına verdiği yemeğe giden bir dostumun notlarını size getirdim. Özekmekçi'nin beyanlarını size okuyacağım. Gar restauarantta verdiği yemekte, basın mensupları ve köşe yazarlarına 2004'ten bu yana ve yani beş yıllık icraatı hakkında bilgi vermiş. Özekmekçi, basının sorularını da cevapsız bırakmamış. Beş yıl içinde verdiği sözlerin birçoğunu gerçekleştirmiş olduğunu söylemiş. Yapacaklarını da sıralamış. Çok amaçlı salonlar, Üniversite ve fakülte kurulması, Organize sanayi bölgesi, Tarım bölgesi sera projesi, Aydın caddesi, Adnan kahveci caddesi ve Turgut Özal caddelerinin düzenlenmesi, kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları, sosyal konut projeleri, Adliye sarayı yanına büyük park, Kültür kompleksi, Kuş atak katı atık projesi, Mezbaha tesisi, Kemalpaşa evleri projesi, Çevre yolları düzenlemeleri, Hobi bahçeleri, Spor kompleksleri demiş. Bir soru üzerine

“- Bir daha aday olmayacağım. Milletvekilliğine de sıcak bakmıyorum" demiş.

Zühtü Bey, seçimden sonra buluşmak üzere oturumu kapattı.

Önceki ve Sonraki Yazılar