İyi ki açıldı, ya açılmasaydı?

 

 

Şu belediye binasından bahsediyorum.

77 yıldır Söke’ye hizmet veren, yenisini yapacağız diyerek uğruna bir bina yıkılan ve yenisi için de söylendiğine göre 1 milyon 50 bin lira daha harcama yapılan yeni bina. Bu kadar söylendi, yazıldı, çizildi; Yarabbi şükür ki, sonunda açıldı.

Ya açılmasaydı. Ya açılamasaydı.

Hani sayın başkan, “Şubat ayı içerisinde muhakkak açacağız” demişti de bir sürü eleştiri yapmıştık. Yazıların arasına karıştırdığımız taşı fırlatmıştık. İyi ki açıldı. Belki açılışı planlı olarak Mart18’e ayarlandı. Çünkü iki gün sonra seçim yasakları başlayacaktı. Tam yasaklara iki gün kala açılması bir tesadüf müydü bilemiyorum ama, iyi ki açıldı. Yoksa başkan kendini yerden alamayacaktı. Neler söylenecekti, neler yazılacaktı. Tabi açılışının 18 Mart’a denk getirilmesi bir siyasi atak oldu. Bu da gayet normal. Ama Belediye Hizmet Binası daha bitmedi. Çünkü burası anladığımız kadarıyla bir kültür merkezi olacak şekilde düşünülmüş. Esas Belediye Hizmet Binasının yeri şimdiki otobüs terminalinin yeri imiş. Seçilecek yeni başkanın (kim olursa) esas hedefi de buymuş. Yeni Belediye Hizmet Binasının açılışı iyi oldu. Meydan da çok kalabalıktı. Tabi kalabalık olacaktı. Çünkü bir tarih kitap sayfalarına giriyor, diğer bir tarih yeni güne gözünü açıyordu. Ama halkın esas toplanmasını ben açılışı yapılan bina için olduğunu pek zannetmiyorum. Gördüğüm kadarıyla kalk pilav yemeye, lokma yemeye gelmiş gibiydi. Kalabalık dağılırken halkın arasından “Allah razı olsun” diyenleri duyunca kulak kabarttım. Karınlarının iyi doyduğunu söylüyorlardı evlerinin yolunu tutanlar. Demek ki, milletimizin durumu çok iyi, dedim kendi kendime. Giyimleri, kuşamları yerinde ama, evlerinde yemek yapmak gibi bir lüksleri yokmuş. Ya da yemek yapmakta biraz tembeller. Hangisi doğruydu bilemedim ama, bildiğim tek şey vardı ki, o da o gün birkaç yerde lokma da dağıtılıyordu ve lokma kazanlarının önünde uzun kuyruklar oluşturulmuştu. Tabi pilav kuyruğu da uzundu. Vatandaşın bu memnuniyetini görünce, iyi ki açıldı bu Belediye Hizmet Binası, dedim kendi kendime. Ben de “Allah razı olsun yaptıranlardan” dedim.

SÖKE’DE DSP.. 

Söke Belediye Başkanlığı yarışında en genç adaylardan birisi olan DSP adayı Sayın Reşit Ünalkızılırmak gelecek için güneş olan birisi. Dağıttırdığı seçim beyannamelerinde olabileceklere yer veren DSP Söke Belediye Başkan Adayı hareketleri ve tavırları ile tam halkın içinden geldiğini ispatlıyor. Mazbut bir aile babası olması ile de tanıtılan Reşit Bey’in, DSP nin oylarını artıracağı açık açık görülüyor.

Neler vaat ediyor Kızılırmak;

Belediye ekmek fabrikası kuracağız. Belediye tanzim satış mağazaları açacağız. Otantik pazar yeri oluşturacağız. Ücretsiz belediye düğün salonu yapacağız. Organik tarım projeleri üreteceğiz. Ücretsiz  yaşlı ve öğrenci taşımasını gerçekleştireceğiz.

Taahhütlerinden bir kaçını saydım.

Bana gayet normal ve uygulanabilir geldi. 

2009 yerel seçiminde olmasa da, sayın Reşit Ünalkızılırmak’ın gelecekteki başkanlık iddiasını sürdürmesini bekliyorum.

Keşke hep Ünalkızılırmak’lar gibi adaylarımız olsa. Genç, heyecanlı, kararlı ve samimi.


Önceki ve Sonraki Yazılar