Bu nasıl adalet?

 

 

Bu gün Haber Türk kanallarına takılırken bir haber düştü.

Ta Amerikalardan.

Türk Adaletini derin düşünmeye sevk etmesi gereken bir haber.

Bu nasıl adalet dedirttiren bir haber.

Bizler, Müslüman’ız diye övünerek, Hıristiyanları küçük gördüğümüz bir yapı.

İnsanlara, hele hele çocuklara saygı ve sevgi besleyen örf ve adetlerimizden utandıran bir haber.

Ne acıdır ki, bir de bizim ekranlarımıza düşen haberlerler var.

Gazetelerimizin baş köşelerinde okuduğumuz o iğrenç haberlerler var.

Ve…

Biz de yaşanan olaylar karşısında bizim kanunlarımızın verdiği cezalar var.

Bugün Haber Türk Kanalına düşen haberi okuduğumda kendimden utandım.

Ve……  Utandım.

Haber şöyleydi.;

Amerika’nın ismini hatırlayamadığım (merak edenler Haber Türk kanalından (29 Ekim 2008) eyaleti öğrenebilir.) bir eyalette 4 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz eden bir kişi iğne vurularak idam edildi.

Habere bak...İnsanların haberi okuduğunda, benin gibi düşündüklerinden hiç kuşkum yok.

Ne olmuş?

Amerika’da 4 yaşına tecavüz eden sapık adam iğne ile idam edilmiş.

Bu haberi okuduğumuzda bize neler oluyor diye kendi kendime sorduğum sorular uykularımı kaçırıyor doğrusu.

Hadi zanlı olarak hapislere düşen, davaları ispatlanamadığı için devam eden olayları geçtik. Peki, zanlıların suçları ispatlanan, suçları sabit olan sapıklarımıza ne cezalar veriliyor? Gün geçmiyor ki, gazete köşelerimizde tecavüz olayları görünmesin. Bir gün, 14 yaşındaki kıza akrabası tecavüz etti. Yaşı belli değil, küçük kıza tecavüz etti, öldürdü. Kasklı sapık bir sürü kıza tecavüz etti ve tehdit ederek susturdu. Bir başka haber; dostunun kundaktaki kızına tecavüz etti. 70 yaşındaki adan küçük kıza tacizde bulundu.

Sonuç;

Bakıyoruz sonuca, Türk olarak, Müslüman olarak utanacağımız, evimizin dışına çıkamayacağımız kararlar veriliyor sonunda. Nedir bu utanç. 12 yaşındaki kızına tecavüz eden babaya 5 yıl hapis. Küçük kıza taciz eden kişiye beraat. Daha neler neler. Nerede oluyor bu olaylar? Ülkemde. Verilen kararlar da ülkemde veriliyor. Dahası da var.

14 yaşına kadar tecavüze uğrayan çocuk denilen kızlarımız, tecavüzcü tarafından eş olarak kabul edilirse, o sapığın cezası af olacakmış. Peki ya, bu adi herif zavallı kızın babası ise. Bu nasıl adalettir ki, kızına tecavüz eden sapık, sonrada kızımın kocası olmayı kabul ediyorum beni affedin diyecek. Bu nasıl adalet olacak ki, beş yaşındaki çocuğa tecavüz edecek, kocalığı kabul edince af olacak.

Peki, o küçücük çocuklara, sübyanlara porno çektirerek kötü emellerini gerçekleştiren sapıklara ne olacak? Burası demokrasi ülkesi, burası insan haklarına saygılı bir ülke diye af mı edilecek?

Adama bak. Yüzsüz herif. Tecavüz ettiklerine neler diyor.”Nasıl olsa kadın olmayacaklar mı?”

Birde bir takım kişiler çıkıyor, bu insanı hadım edin diyor. O İnsanı hadım edeceksiniz de, toplumun içine salıvereceksiniz; ne olacak?

Bir düşündünüz mü?

Eğer vatan sevgim ağır basmasa, Eğer Türklük aşkım en büyük engelim olmasa, gidip Amerikan vatandaşı olmayı isterdim. Sırf bu adi heriflerin idam edilmelerini görmek için.

Ama alnımdaki arım, mücadelemi memleketimde yapmamı istiyor.

Bizde, memleketimizde böyle olaylar olurken; yasalarımız bu edepsizlere gereken cezayı vermezken, Amerika yasaları ne yapıyor? Amerika da neler oluyor. 4 Yaşındaki kıza tecavüz eden sapık iğneyle idam ediliyor. Ülkesine ihanet eden iğne ile idam ediliyor. Korunmaya muhtaç ihtiyar analara tecavüz edenler iğne ile idam ediliyor. Anarşist olanların, terör estirenlerin, memleketi bölmek isteyenlerin göz yaşlarına bakılmaksızın sesleri kesiliyor, suretleri siliniyor, kimsenin haberi bile olmuyor.

Peki sorarım şimdi tüm kamuoyuna.

Benim ülkemde İnsan Haklarına saygı, demokrasi var da Amerika da neden yok? Neden benim ülkemde de böyle sapıklara ölüm cezası verilmiyor? Adam kaynanasına saldırıyor, baldızının ırzına geçiyor, elin kolonu sallaya sallaya geziyor.

Cumhuriyetimizin 68 .yılını kutladığımız bu günde  demokrasi, insan hakları, insan yaşamına saygı ,yaşama özgürlük diye diye bakın neler geliyor başımıza.

Basın karşısında, gazetelerde boy boy Cumhuriyeti kutlama ilanı verenleri, Cumhuriyet balolarında göremiyoruz amma, 14 yaşındaki kızlara kadın olur izni verilebilmesi için kanun teklifi hazırlanabiliniyor. Bence bizde de sapıkların cezaları verilmelidir. Ama bizde bu kafalar var iken olur mu acaba?

Baksanıza, yeni çıkacak 14 yaş kanunu kabul göreceğe benziyor.

Bundan sonra Allah çocuk yaştaki kızlarımıza yardım etsin demekten başka bir şey diyemeyeceğiz her halde. Şimdi soruyorum tekrar beylere, ağalara, makamlara.

Bu nasıl bir adalet olacak. Bu nasıl bir görüştür ki, sapıkları, ırz düşmanlarını, gaspçıları dışarıda bırakmayı amaçlıyor.

Eğer bu kanunu çıkarmak düşüncesinde olan vekillerimiz var ise ki var, kendi evlatlarının, torunlarının, yeğenlerinin de olduğunu düşünerek evet desinler. Yoksa bu vebalin cezasını öbür dünyada bile veremezler. Burunlarından zıkkım zıkkım gelir. Benden söylemesi.

Yarından sonrada diğer gaspçılarımıza değineceğim. Hani şu bizim paramızla, kırmızı plakalarla dolaşan, sonrada Kürtlüğü gasp edenler.

Artık mecliste Kürtçe kitap dağıtarak özerk Kürt devleti kurmak isteyenler ve üstüne üslük Çankaya’ ya davet edilenler. Onları yazacağım

Önceki ve Sonraki Yazılar