BÜTÜN AMAÇ SÖKE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANMAK

 

Yerel seçimlere doğru hızla yol alıyoruz. CHP, erken start verdi. AK Parti, evlere şenlik ortalarda görünmüyor. “Belediye Başkan adayları kim?” diye sormuyorum, çünkü teşkilatın ilçe başkanı bile yok.

MHP’de işler tıkırında gibi görünüyor. Belediye Başkan adayları veya adayı bile aşağı yukarı belli.

CHP için aynı şeyi söyleyemeyiz. Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, “Ben aday değilim” dediğinden beri, partide sıkıntı var. Dört-beş aday ismi ortaya çıktı. Bu isimlere söyleyecek sözüm ve bir itirazım da yok. Ancak partideki beklenti başka olduğu için, gelinen nokta yadırganıyor.

Özlem Çerçioğlu merkezde çok güçlü ve Aydın genelinde seçimin galibi gibi görünüyor. CHP Söke İlçe Yönetiminin bütün amacı, Söke’de Belediye Başkanlığını kazanmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile bir bütün olmak. Özlem Çerçioğlu’da aynı şeyi düşünüyor. Çerçioğlu, ilçelerde CHP’nin güçlü Belediye Başkan adayları ile seçime katılmak istiyor. CHP İlçe Örgütü, kısa sürede kendini yenileyebilecek mi? Veya seçim kazanma şansı olan bir adayla, seçime katılabilecek mi? Parti önümüzdeki günlerde kongre de yapacak.

AK Parti için söyleyecek bir sözüm yok. Teşkilatın her zaman için 4-5 başkanı var. Bunlar daimi üye gibi, teşkilatın her şeyi ve her şey onlardan soruluyor. Bu yüzden yönetimler uzun ömürlü olmuyor. 10,5 yılda 13. yönetim bekleniyor. Olacak şey mi bu? Ama ne çare oluyor.

Bu ortamda AK Parti Söke’de ne yapar? Yani Belediye Başkan Adayının şansı ne olur? Seçim kampanyalarında limuzin kullanılırsa, seçim kazanma şansları olur mu?

Bu soruya yanıt vermek oldukça zor. Partinin Belediye Başkan Adayı limuzine binsin de, bu soruyu ondan sonra yanıtlasam olmaz mı?

MHP için de bir şey söylemek isterim. 2014 Belediye Başkanlığı seçimlerinde MHP Belediye Başkan adayının seçim kazanma şansı çok yüksek. Şansı doğru aday yaratır. MHP yönetimi, doğru adayı öne çıkarırsa seçimi kazanır. Aksi halde önüne çıkan fırsatı kaçırır.

Biraz da CHP’nin seçim şansını anlatayım. CHP’nin durumu oldukça kritik. Başkan adayı belli değil. Diyelim ki, Necdet Özekmekçi üçüncü kez başkanlığa aday oldu. Seçimi kazanabilir mi?

Bu soruya kendisi dahi, “Yüzde yüz kazanırım” diyemez. Çünkü üçüncü kez aday olan kişi için seçmende bir doygunluk olur. Bu gibi denemelerde, çok zaman seçimi kaybettikleri görülmüştür. Şüphesiz ki, istisnalar vardır. Ancak istisnalar kaideyi bozmaz.

 

BASIN SİYASETE EL ATIYOR

Sökeli siyasilerin içinde bulundukları durum bizleri çok üzüyor. Ellerinde her türlü imkan olduğu halde, şu politika denen şeytan işinde bir türlü başarılı olamıyorlar. Yıllardır görüyoruz. Ankara’ya bilmem kaç yıldır bir milletvekili bile gönderemiyoruz. Siyasi partiler, Belediye Başkan adayı bulmakta da zorlanıyorlar. Geçtiğimiz günlerde meslekten üç-beş arkadaşla bir araya gelerek sorunu çözelim diye düşündük. Sonunda sorunu tereyağından kıl çeker gibi çözdük. Yani sözün kısası gazeteci arkadaşımız Yılmaz Ölmez’i 2014 Yerel Seçimlerinde Bağımsız Belediye Başkan Adayı çıkarmaya karar verdik. İçimizde bu işi en iyi o yapar. Sesi gür, açık göz bir kardeşimiz. Görüntülü ve yazılı basında Ege Bölgesi’nde isim yaptı. Onu herkes tanır. Ancak siyasi partiler adayımızı elimizden kapmasın diye, gazeteciler cemiyetinden bonservis bile çıkardık. Başka bir siyasi partiye bedavadan transfer olmasın diye, 5 milyon dolar tazminat şartı koyduk.

Sözün kısası, Yılmaz Ölmez 8 ay sonra yapılacak Belediye Başkanlığı seçimlerinde Gazeteciler Cemiyeti’nin adayı. Ancak şunu ifade edeyim; Yılmaz Ölmez’in tazminat bedelini ödeyen her siyasi parti onu bünyesine transfer edebilir. Elini çabuk tutan siyasi partiler, Yılmaz Ölmez gibi bir potansiyeli bünyelerine katarlarsa seçimlerden galip çıkarlar.

Basının birinci kuvvet olduğunu ne çabuk unuttunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar