Büyükşehirden Toyran’a ziyaret

Büyükşehirden Toyran’a ziyaret

Büyükşehirden Toyran’a ziyaret


Gerçek Gazetesi
Muhtarlar bir toplantı düzenleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Önder Yeğen ve Aydın ASKİ Genel Müdürü Mithat Emre; Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran"ı ziyaret etti.
Ziyarette Söke Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş"ın yanı sıra ASKİ İçme Suyu Abone İşleri Daire Başkanı Hakan Olgaç ve Büyükşehir Yol İşlerinden Sorumlu Müdür Onur Yılmaz, AYBA Söke Koordinatörü Fatih Akkentli"de bulundu.
Muhtarlar yaptıkları toplantıyı değerlendiren Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Önder Yeğen, muhtarların ağırlıklı olarak köy yolları ve içme suyu ile ilgili taleplerini ilettiklerini söyledi. İçme suyu ile ilgili fiziki şartlar ve kuyu sularının kullanılmasından kaynaklı sıkıntılar yaşandığını belirten Önder Yeğen; “ASKİ Genel Müdürümüz köklü çözümler için çalışmaların yapıldığını ifade etti. Barajların tamamlanmasıyla su sıkıntısı giderilecek. Kuyu suyu nedeniyle su yeterli olmadıkça vatandaşlarımıza hakkaniyetli suyu veremiyoruz. Hem de yer altı sularını tüketiyoruz.” dedi.
Aydın genelinde 2 bine yakın pompa çalıştığını bunun enerji külfiyeti getirdiğini belirten Aydın ASKİ Genel Müdürü Mithat Emre; “Yaklaşık ayda 10 milyon liraya yakın enerji sarfiyatımız var. En köklü çözümü elbette baraj sağlayacak. Söke ve Kuşadası"na barajdan içme suyu iletilecek. ASKİ olarak lokal sorunlara program dahilinde el atarak, çözmeye çalışacağız” dedi.
Mithat Emre 15 güne kadar ASKİ Söke merkezinin açılacağını ve hizmete gireceğini söyledi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Önder Yeğen ve Aydın ASKİ Genel Müdürü Mithat Emre ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Büyükşehirin yapılanma süreci içinde olduğunu biliyoruz. İlçe belediyesi olarak geçiş sürecinde hizmetlerde aksaklığa meydan vermemek için elimizden geleni yapıyoruz. Büyükşehirin yapılanmasını tamamlayıp, bizim üzerimizde yükleri aldığında biz de çalışma alanlarımızda daha faydalı olacağız diye düşünüyorum. ASKİ"nin 15 güne kadar, diğer birimlerinde peyderpey devreye girecek olması bizim de kendi alanlarımızdaki etkinliğimiz daha da arttıracaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.