Çine Barajı imza kampanyası sürüyor

Çine Barajı imza kampanyası sürüyor

Çine Barajı imza kampanyası sürüyor

Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
Geçtiğimiz günlerde Söke Ziraat Odası tarafından başlatılan "Çine Barajı'nın bitirilmesini istiyoruz" imza kampanyası ilimiz genelinde devam ediyor.
Söke Ziraat Odası'nın başlattığı kampanyanın Aydın ili genelinde 15 Ziraat Odası'nın desteğiyle de sürdürüldüğünü belirten Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek gazetemize yaptığı açıklamasında özetle, "Özellikle Söke Ovası için büyük önem taşıyan Çine Barajı'nın bir an önce bitirilmesi, su tutmaya başlamasıyla ovamızda kışın taşkınlar yazın ise tarımda sulama suyu sıkıntısının ortadan kalkması için başlattığımız imza kampanyasına tüm çiftçilerimiz ilgi gösteriyor. Ancak daha imzalamayan çiftçilerimiz var. Oda olarak kampanyaya henüz imza desteği vermemiş tüm çiftçilerimizi imza vermeye çağırıyoruz.
Bölge üreticilerimizin milyonlarca lira gelir kaybına ve mağduriyete uğramaması için, küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan kuraklığın giderilmesiyle, özelikle pamuk ambarı olarak bilinen Söke Ovası ile Koçarlı, İncirliova ve Germencik ovalarının sulama suyu sıkıntısı çekmemesi için Çine Barajı'nın bir an önce su tutar seviyeye getirilmesi isteğiyle başlattığımız imza kampanyası sonrasında toplanan imzaları çiftçimiz adına Ankara'da ilgili bakanlarımıza ulaştırıp konunun bölgemiz açısından önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.
Barajın bitirilmesiyle ovanın su baskınlarından kurtarılması, ürün çeşitliliğini teşvik edeceği gibi barajda üretilecek elektrikten elde edilecek gelir ile barajın kısa sürede maliyetini kurtaracağını düşünüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.