Çöl Sıcakları

 

Ateş çağında savaşlar ve yoksulluklardan çektiğimiz yetmiyormuş gibi, bugünlerde bir de çöl sıcakları ile bunalıyoruz. Üç dört gündür başımda bir ağrı, bir ağırlık. Sanki kafam ikiye katlanmış gibi gövdeme baskı yapıyor.   

 

Seçim arefesinde üzerimde bir yorgunluk, bir bıkkınlık.

 

Ölümler kol geziyor çevremizde. Daha iki gün önce genç bir meslektaşımızın babası vefat etti. Allah rahmet eylesin. Yakınlarının başı sağolsun. Sonra bir meslektaşımız. Derken bir başka tanıdığın babası, sonra gazetemiz haberlerinden trafik kazasında ölenler. Ve evvelsi gece mahallemizden bir vefat daha.

 

Bunca üzüntünün içerisinde başınız sağ olsun demenin hüznünü düşünmek bile ne çok üzüntü veriyor insana.

 

İlçemizdeki trafik kazaları ile ulusal basına haber olduk. Oysa ölümlerle değil sevinçlerle, güzelliklerle haber olmamız daha güzel olmaz mıydı?

 

Kentimiz trafik yönünden yoğun bir kent. Kendi iç akışının yanında dört giriş ve çıkışından kaynaklı yoğunluk hat safhada. Trafiğin ve trafik kazalarının yoğun olduğu istikametlere güvenlik sağlayacak tedbirlerin uygulanması gerekmiyor mu? İlçe Trafik Komisyonu’nun, Kaymakamın bu gidişe el atmaları gerekmiyor mu? Sökemizin birçok noktasında trafiği rahatlatması için trafik lambalarına ihtiyaç olouğu açıkça belli değil mi? Aydın-Milas istikametinde bulunan ve Söke’yi bir baştan diğer başa bölerek geçen sanayi sitesindeki yola neden trafik lambaları konulmuyor? Her üçyüz metrede bir trafik lambası konulsa trafiğin hızı kesilmez mi?

 

Yine Sökemizin Kuşadası girişi ve Yenikent kavşaklarında neden trafik lambaları yok? Bırakın trafik lambalarını doğru dürüst bir yaya geçidi bile bulunmuyor.

 

Araçlar düzgün asfalt üzerinde sürat denemeleri yapıyor. Ve ağaçlandırma öyle yapılmış ki, karşıdan karşıya geçecek olan yayayı bile görmek mümkün değil. Yayaların geçmesi için atletik olmaları ve bir çok engeli aşmaları gerekiyor.

 

Karayolları, Yenidoğan’daki alış-veriş merkezlerinin önünden geçen yolu yeniden düzenledi. Bu yeni düzenlemenin eskisinden ne farkı var? Güvenli giriş-çıkış yerleri yapılmadı. Sadece yapılan yeniden asfaltlama çalışması. Oysa her alışveriş merkezi önüne güvenli bir biçimde giriş çıkış düzenlemesinin yapılması gerekmez mi? Hatta alış-veriş merkezlerinin yolu ana yoldan ayrı olarak düzenlenemez miydi? O kadar geniş bir alana bir tane dönüş yeri eklemenin ne yararı var? Elinde yetki olup karar verenler sanırım uzayda yaşıyorlar. Yok eğer Söke’de yaşıyor iseler daha dikkatli bakmaları gerekiyor. Bırakın bakmayı artık görmek gerekiyor.

 

Unutmadan, bir de stadın olduğu yere de ışıklandırılma yapılması ivedilikle gerekmektedir. Çünkü, stada ve kapalı spor salonuna giden çocuklarımız karşıdan karşıya geçmekte büyük sıkıntı ve tehlike yaşamaktalar. Stad girişine trafik lambalı döner kavşak yapılmalıdır.

 

İnsan yazmaktan yoruluyor.

 

Belki de aynı şeyleri yazmak daha çok yoruyor.

 

Sokağa çıktığınızda eksiklikleri görmek, eksikliklerin yarattığı ölümleri görmek, koca dünyayı paylaşamayan insanları görmek, bireysel çıkarları için arkadaşını satan insanları görmek, kardeşin kardeşe düşmanlığını izlemek, çocukların umutsuz bakışlarında donup kalmayı yaşamak, seçim meydanlarında bol keseden atanları dinlemek ve daha nice olumsuzluk içerisinde olumlu birkaç dizeyi yan yana getirmeye çalışmak yoruyor insanı.

 

Ve üstüne tuz biber olan çöl sıcakları...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar