ÇYDD’den Söke’ye gelen üniversitelilere gönüllü rehberlik

ÇYDD’den Söke’ye gelen üniversitelilere gönüllü rehberlik

ÇYDD’den Söke’ye gelen üniversitelilere gönüllü rehberlik


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Söke Şubesi ile Söke Belediyesi"nin ortaklaşa yürüttüğü “Söke Belediyesi Üniversitelileri Kucaklıyor” adlı proje ile Söke"ye gelen üniversite öğrencileri, Söke Otogarı, fakülte ve yüksekokul binası önünde açılan standlarda tanıtım broşürleriyle bilgilendirdi.
Söz konusu proje ile ÇYDD gönüllülerince “Çağdaş Türkiye Çağdaş Eğitim ile Oluşur” sloganıyla Söke"ye gelen üniversite öğrencilerinin kayıt ve barınma gibi konulara ilişkin ihtiyaçları doğrultusunda bilgilendirmede bulunularak rehberlik hizmeti sunuldu.
Söke"ye okumak için gelen üniversite öğrencilerini güleryüzle karşıladıklarını ve velilerinin bundan büyük memnuniyet duyduğunu belirten ÇYDD Söke Şubesi Başkanı Meliha Özkesici, “Söke ilerleyen süreç dahilinde daha çok öğrencinin akın edeceği bir ilçe olacak. Bizler ÇYDD olarak üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız. Bu noktada Söke"ye gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde karşılayarak, tanıtım broşürleriyle Söke"yi tanıtmak ve Söke"deki ilk izlenimleri için güzel bir sinerji yaratmak istedik” dedi.
“EV SAHİPLERİNİ
KİRA KONUSUNDA UYARIYORUZ”
Konuşmasında Söke"deki ev sahiplerinin öğrencilere kira fiyatlarını yüksek tuttuğunu söyleyen Özkesici, “Söke"ye gelen öğrencilerin velileri dar gelirli vatandaşlarımız. Özellikle ev sahiplerini kira konusunda bir kez daha uyarıyoruz. Bu devirde çocuk okutmanın kolay olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Lütfen bu konuda özen gösterilsin ve kiralarda yüksek değil makul fiyatlar söz konusu olsun” dedi.
Öte yandan öğrencilere rehberlik hizmeti kayıt süresi boyunca 3 gün açık bulundurulan stantlardaki çeştli ikramlar Söke Belediyesince karşılanırken, rehberlik hizmetini ÇYDD gönüllüleri sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.