Demedim mi? Bizi tarlaya yolladılar!

Geçen köşe yazımda Söke’ye ‘Haydi tarlaya’ diyecekler derken, işte sıralamaların sonucundan bahsetmiştim. Aydın milletvekili sıralamalarında Söke’nin nerelerde yer aldığını ve nerelerde yer alamadığı hep birlikte gördük.

 

 Tam anlamıyla fiyasko, fiyaskonun yanında partilerin Söke’ye bakış açısı gün gibi ortaya çıktı. (Söke’yi çoktan defterlerinden silmiş bunlar!) Biz şimdi kendimizi mucizelere adayıp dördüncü, beşinci sıralardan milletvekili çıkarır mıyız? diye dövünüp duruyoruz.

 

 Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Tanju Karaçancı beklediğimiz sonucu alıp, sekizde yer alamazken; Sebahattin Akkın beşinci sırada yer almayı başardı. Oysa ki çarşı merkezinde Karaçancı ve ekibi Hayati ile Dengir Fırat ağabeyleri ile görüştüklerini, ikinci hatta üçüncü sırayı kaptıkları söylentilerini yaymaya başlamışlardı. Hevesleri hatta heveslerimiz kursağımızda kaldı. Hatta ben Tanju Karaçancı’nın, Bakan Koç’u geride bırakıp ilk sırada yer almasını bekliyordum. Benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Keşke, bari bir buçuğu verselerdi. Ama olmadı. Neyse önümüzdeki seçimlere şimdiden hazırlanırsa neden olmasın.

 

Sebahattin Akkın’a gelince; Söke AKP içinde sevdiğim, sözü dinlenir ağabeylerimizden biridir. AKP içinde ne kadar etkili olduğunu da gösterdi. İlçe Başkanının adının okunmadığı sıralamada beşinci sırayı kaptı. Vallahi tokat gibi cevap verdi bana göre. ‘Anladınız siz O’nu’ dedi adeta.

 

Söke AKP, yıllardır kendi içindeki çekişmeleri halledemediği sürece Söke’de ne başarılı olur; ne de Söke’ye bir faydaları olur. Bunu da açık seçik, milletvekili sıralamalarında gördük.

 

 Demokrat Parti’de günlerdir yaptığımız matematiğin ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı.

 

Mine Nil Özgen dört mü, beş mi? derken; dördüncü sıradan aday oldu. İyi de oldu. Ön sıralarda yer alan isimlere bakıldığında mantıklı bir sıralama. Ama Söke’ye en azından üçüncü sıradan yer verilemez miydi? elbette verilebilirdi. Ama DP’de Söke’yi göz ardı eden partilerden oldu.

 

 Milliyetçi Hareket Partisi’ni hiç sormayın. Sökeli adayları seçilebilir yerler değil, sıralamaya dahi almadı. Adayları sabaha kadar tartışabiliriz ama en azından birini sıralamada görmemiz gerekmez miydi? MHP’de Söke’yi es geçti.

 

 Gelelim Anavatan’a. Ben bu yazıyı yazdığım anda Anavatan’ın seçimden çekilme durumu konuşuluyordu. Sonuç ne olur bilmiyorum ama bugün kamuoyunda Anavatan’ın kendi başına seçime girmesiyle baraj altında kalacağı herkesin dilinde. Varlığını sadece Söke’de hissettiren Anavatan Partisi’nde sevgi ve saygıyla baktığımız Saadet Yavuz’un ikinci sırada yer alması bizi memnun etti, ama bu mutluğumuz gerçekler karşısında buruk oldu.

 

 Vallahi geriye bir Genç Parti kaldı. Aydın ili genelinde ne kadar oy alabileceği tartışmalı olan Genç Parti’de Sökeli adaylarımız Turgay Avcı ve Haldun Işıklı iyi bir sıralama içinde.

 

Ama ne olur, ne kadar başarılı olurlar.

 

Sağlıklı bir teşkilatlanmaları olduğuna inanmadığım Genç Parti Söke’de ne kadar destekçi bulur merak konusu.

 

 CHP’de de durum ‘sa’lara bağlı. CHP Aydın ili genelinde oy patlaması yaparSA, Diğer partiler düşük oy alırlarSA… Ve bu SA’ları daha çoğaltmak mümkünken; mucize olurSA, Mehmet Semerci milletvekili olacak.

 

 Yani işimiz Allah’lık değerli Sökeliler.

 

Sökeli olmayı, Sökeli bütünleşmesini sağlayamayan başta tüm partilerin ilçe yönetimleri bizi kahretmişlerdir. Aydın ve doğu yakası sempatizanları Söke’yi tarlaya yollamışlardır. Bizim de ağzımız açık kalm

Önceki ve Sonraki Yazılar