E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

Yeni adaylarımız hayırlı olsun

 

23. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Aydın İli adayları MHP hariç kesin belli oldu. “Şu iyi, şu kötü” deme hakkımız” deme hakkımız yoktur.  

 

Her parti kendine sıralama yaptı. Bu sıraya göre ilimizin vekilleri seçilecek ve TBMM’de Aydın ilini temsil edecekler. Seçilenlerin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Ben, listeler kesinleşmeden önce yazdıklarımda hep şunları söylemek istedim: “Aydın ve Nazilli bizden daha fazla nüfusa sahip olduklarından daha çok delegeye sahipler. Onlar, haklı olarak kendilerine yakın birkaç adayı liste başlarına oturtuyorlar. O adayların seçilme şansları çoğalıyor. Bizler ise ancak 3. veya altındaki sıralarda yer buluyoruz. 22. Dönem gibi olağan dışı bir seçim yaparsak bize sıra gelmiyor. Diğer normal seçimlerde bize sıra gelmiyor. Gelin, Söke, Kuşadası ve Didim böyle konularda ortak hareket ederek, Aydın’ın batısından en az üç milletvekili çıkaralım!..” Ne yazık ki bu olayı gerçekleştiremiyoruz. Böylece Batı Aydın Milletvekili açısından fakir kalıyor.

 

Benim, kişisel olarak bir partim yoktur. Herkes gibi bir oyum var. Dilediğime veririm. Ama, bu yetmiyor. Sökeli birinin Söke için yapacağı hizmet başka, Sökeli olmayanın ise daha başkadır. İsterdim ki, Sökeli birkaç adayımız liste başlarına otursunlar. Bu dönemde olmadı. Daha önceki yıllarda yazdığım ve söylediğim gibi, bu dönemde “Söke havasını almıştır”

 

Daha genç olmasına rağmen, AK Parti Söke İlçe Başkanı sayın Tanju Karaçancı bunu anlamıştı. Kışın verdiği bir demecinde, “Söke’nin bir milletvekiline ihtiyacı vardır”. Aslında Karaçancı haklıydı. Hatta ben, bir yazımda ona cevaben demiştim ki, “Partinizin dört milletvekili var. Sayın Atilla Koç, her gelişinde Söke’nin vekili olduğunu söylüyor. Ayrıca CHP’den Mehmet Semerci var.” Sayın Karaçancı belki açılır, içindeki sıkıntıları döker, rahatlar demiştim. Ama açılamadı, içindeki dertleri dökemedi. Söke’ye birşeyler yapmak istiyor, ama yapamamanın ezikliğini yaşıyordu. Başta il engelledi. Aydı durum Kemal Özbek’e de oldu. Karaçancı’nın AK Parti’den 3. sıraya oturması hakkıyken oturtmadılar. Acaba neden?

 

CHP’den Hüseyin Yıldız umudumuz. Didim’de başarılı çalışmaları var. CHP dört milletvekili çıkarırsa hiç değilse Hüseyin Yıldız Batı Aydın’ı dile getirir. DP’den Mine Nil Özgen’i de azda olsa seçilme şansı var. Anavatan’dan Saadet Yavuz 2. sırada. Çok iyi başarı. ANAP yeni süvarisi Mumcu ile Türkiye barajını atlarsa Aydın’da şansı var. Genç Parti’den Sökeli iki adayımız var. 3. sıradaki Turgay Avcı ve 5. sıradaki Haldun Işıklı. Bakalım bu dönem seçimleri ne olur? Diğer partilerin adaylarını ne yalan sööyleyeyim tanımıyorum. Tanımadıklarım için birşeyler söylemem hata olur. Sekiz bağımsız adaylardan da sadece sayın Kerim Özbekler’i tanıyorum. Diğerlerini tanımıyor, düşüncelerini bilmiyorum.

 

Söke politikacı yetiştiremiyor. Bunun başlıca nedeni, Sökeliler’in Aydın merkezle fazla bağlantılarının olmamasıdır. Söke’den yetişmiş iş adamları akademik kariyer sahipleri, üst düzey memurların Aydın’da oturmayışları da görülebilir. Bu da doğaldır. Eğer Sökeliler, Aydın ile güçlü bağlar kurarsa ve o zaman liste başlarına oturma şansı yakalarlar. İnşallah 23. Dönem ülkemiz, ulusumuz ve dünyamız için hayırlı olur. Bütün adaylara başarılar dilerim. Hepsi bizim, yeterki hayırlı olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar