“DERE GEÇİLİRKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ”

 

Söke’de sandık başına bu sloganla gitmişti TARİŞ üyeleri. Zira 400 trilyon lira borç ve kaybolmuş piyasa itibarı nedeniyle kapısına kilit vurulma noktasına gelmişti TARİŞ Pamuk Birliği. Adeta ateşten gömlek giyerek 3,5 yıl önce göreve gelen Mehmet Beliğ Azbazdar ve ekibi zor şartlar altında Birliği sırtlamışlardı. Bugün gelinen noktada borcun yüzde 50’lik bölümü bitti, TOKİ ile el sıkışma noktasına gelindi, kısacası tünelin ucunda ışık göründü. İşte böyle bir süreçte, ”Azbazdar’ı istemezük, biz yeni yönetim belirleyeceğiz.” demek, hiçbir vicdana sığmaz, daha doğrusu TARİŞ’te başa dönüşün sürecini hazırlar. Zira Başkan Azbazdar’ın da vurguladığı gibi, TOKİ’den gelecek para 3 günde tükenir. 0lan TARİŞ’in elden gidecek arsalarına olur. İşte bu nedenle de, ”Azbazdar içiyor, sabahları kalkmıyor” gibisinden aranızdaki özel meseleleri bahane ederek yolları ayırmak TARİŞ’e yapılacak en büyük kötülüktür. Azbazdar içki meselesine de açıklık getirerek, ”Ben içiyorsam kendi paramla içiyorum. TARİŞ’in bir kuruş parası ile içki içtiğimi kimse iddia edemez. Ben kalkacak zamanı da bilirim. Benim İzmir-Ankara, İzmir-İstanbul ve İzmir-Söke arasında TARİŞ için adeta mekik dokuyup, uykusuz kaldığım günlerin hesabını kim verecek.” diyor.

 Evet; TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’nin Sökeli Patronu Mehmet Beliğ Azbazdar 24 0cak tarihinde yapılacak olan birlik seçimleri öncesi Söke’den birlik başkan adaylığı için vize almış, tüm dikkatini de Birlik seçimlerine çevirmişti. Seçimlere sayılı günler kala tek liste hazırlığı üzerinde çalışılırken, mevcut yönetimin Azbazdar’ı saf dışı bırakarak ayrı liste hazırlığı içerisine girmeleri bir anda tansiyonu yükselti. Birliğe bağlı 44 kooperatif arasında en büyüğü olan Söke kooperatifinde yönetim kurulu başkanı İsmail Özer ve Birlik delegeleri olağan üstü toplantı yaparak, ”Dere geçerken At değiştirilmez. Zira Azbazdar ve ekibinin ne zor şartlar altında Birlik yönetimini devraldıklarını çok iyi biliyoruz. Biz Azbazdar ve aynı ekibin yola devam etmesinden yanayız. Aksi halde tünelin ucunda ışığın göründüğü bir dönemde Birliğin tekrar bankaların kıskacına düşmesine hiç birimizin razı olmayız. Liste hazırlığı içerisinde olan arkadaşlar Söke’den Azbazdar’ın dışında isim istiyorlar. Biz Azbazdar ile yola çıktık ve başkanımızla yola devam ederiz. Bu işin birde 24 Ocak sonrası var. Ege pamuğunun üçte biri Söke’den çıkıyor. Hiç kimse bizi tek başımıza hareket etmeye zorlamasın.” dedi.

TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar’da gelişmeleri yakından takip edip, seçim stratejisi belirlediğini açıklarken, ”Şu ana kadar 18 kooperatif ile görüştüm. Görüşmelerim devam ediyor. Yönetici arkadaşlarımız kooperatiflerin beni istemediklerini söylüyorlar. Fakat kendileriyle görüştüğüm delege arkadaşlarımda tam tersini söylüyorlar. O ki beni istemiyorlar, 44 kooperatif delegesi ortak deklarasyon yayımlasınlar, TARİŞ camiası da bunu görsün. Birlikte yaşanacak başkanlık değişikliği 3,5 yıllık süreci tekrar başa döndürür, Birliği kimse kurtaramaz.”diyor.

İşin özü, Mehmet Beliğ Azbazdar’ı ,”İstemezük” pamuğa vurulacak en büyük darbe olur. Zira pamuk denilince akla Söke geliyor. Pamuğa yön verecek isimde Söke olmalıdır. Unutmamak gerekir ki, Söke Kooperatif seçimi öncesi, ”Azbazdar her gece içiyor” şeklindeki yıpratma politikaları ters tepmiş, Sökeli TARİŞ ortakları, ”Azbazdar’ın içkisi bizi ilgilendirmez, biz Azbazdar’a güveniyoruz” diyerek 200’ün üzerinde oy farkıyla Birlik vizesi vermişti. Bunu da unutmamak gerekir. Yani Azbazdar’ı yok sayarak liste hazırlığı içerinde olan, ”Azbazdar’ın değimi ile ”Bürütüsler” acaba Birlik seçiminde alacakları oyun hesabını yapıyorlar mı? Ben şimdiden hesaplama ya başlamalarını isterim. Zira benim izlenimlerim Azbazdar’ın taban oyu 80’lerin üzerinde. Çünkü ben kooperatif yollarına düştüm bile.

Önceki ve Sonraki Yazılar