GÜZEL ŞEYLER

 

Kentler sosyal ve kültürel yaşamlarıyla farkındalık yaratırlar. Farkındalık mutluluğu beraberinde getirir. Gülen yüzleri çoğalmış bir toplumda her şey yolunda demektir. Üreten ve paylaşan insanlar hayata değer katarlar. Bu da var olmanın, insan olmanın bir gereğidir. Bencillik, çıkarcılık ve asalak yaşam hayatı çirkinleştirir. Birey olarak hayatın neresinde olursak olalım, görevimiz ne olursa olsun yaşamın kısacık olduğunun farkında olmalıyız.

İnsan sosyal bir varlıktır ve tek başına yaşaması mümkün değildir. Yaşadığımız toplum içinde üretmeden tükettiğimiz sürece, üretenlerin, çoğaltanların haklarına saygısızlık ettiğimiz bir gerçektir. Bu nedenle insan olarak üretmenin erdemine varmalı ve paylaşmanın güzelliğini duyumsamalıyız. Herkesin yaşadığı topluma katacak mutlaka bir şeyi vardır, bilgisi, becerisi, düşüncesi. En azından vereceği bir sevgisi. Hele bencilliğin, çıkarcılığın,     vurdumduymazlığın doruğa çıktığı günümüzde.

İyimser olmak ve umudu büyütmek adına, kentimizde güzel şeyler de oluyor. Her alanda Söke’nin sorunları tartışılıyor, geleceği kurgulanıyor. Bu bile suskunluktan iyidir.

Kültür etkinlikleri bir kentin sosyal gelişiminin kilometre taşlarıdır. Bir süredir sessiz sedasız da olsa bir çalışmayı gözlemliyorum. Bir grup genç, başlatılan yeni bir oluşumla kentimizdeki tiyatro çalışmalarına bir ivme kazandıracak gibi görünüyor. Murat Bozkurt ve V. Vedat Yeşiltepe arkadaşlarımızın önderliğinde iki ay önce başlatılan çalışmalar meyvelerini vermeye  başlayacak gibi. Kalıcı ve nitelikli bir tiyatro oluşturma çalışmalarını sürdüren ve 26 Ocak’ta ilk oyunlarını sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen topluluk yediden yetmişe ilgi duyan herkese; diyafram, hızlı okuma, yaşam koçluğu ve oyunculuk eğitimi veriyor. Hem de ücretsiz. Bu arkadaşları kutlamak ve benzer çalışmalar için de bir örnek oluşturulması gerekir.

Not: Belediyemizin yayınladığı bülten, broşür  ve benzeri dokümanları, vatandaşlarımıza,  belediye   girişindeki danışma birimi yanında oluşturulacak bir stanttan alabilme olanağı sağlanması çok uygun olacaktır diye düşünüyorum.  Belediye Bülteninden edinmek isteyen bir vatandaşın, danışmadaki arkadaşlarımızca  üst kata falanca birime gönderilmesi hiç hoş olmuyor. (Küçücük bir ayrıntı)

Önceki ve Sonraki Yazılar