Deve Güreşleri için Başkan Akın’dan yeni alan

Deve Güreşleri için Başkan Akın’dan yeni alan

Deve Güreşleri için Başkan Akın’dan yeni alan

“BABADAN DEVECİYİM” DİYEN ORTAKLAR BELEDİYE BAŞKANI ÜMMET AKIN, DEVE SATIN ALDI, ŞİMDİ DE BELDESİNDE 10 YILDIR YAPILMAYAN DEVE GÜREŞLERİNİ CANLANDIRMAK İÇİN YENİ ALAN DÜZENLEDİ. BAŞKAN AKIN,”ÇÖĞ ŞİŞ DİYARI ORTAKLAR ARTIK DEVE GÜREŞLERİYLEDE ADINI DUYURACAK” DEDİ.
Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Germencik İlçesine bağlı Ortaklar beldesi’nde 10 yıl aradan sonra geleneksel deve güreşleri 27 Ocak Pazar günü tekrar başlıyor.
Ortaklar’ın MHP’li Belediye Başkanı Ümmet Akın deve güreşleri için Söke yolu üzerinde yeni alan düzenlemesine gittiklerini söyledi. 10 yıl öncesine kadar Ortaklar’da deve güreşlerinin geleneksel halde yaşatıldığını, ancak son 10 yıldır güreşlerin yapılmadığı hatırlatan başkan Akın, “Ortaklar çöp şişin yanı sıra artık deve güreşleriyle de adından sıkça söz ettirecek” dedi.
Jandarma karakol komutanlığı karargâhının yanındaki atıl durumdaki alanı düzenleyerek hem futbol sahası hem de deve güreşleri için değerlendireceklerini söyleyen Başkan Akın, “Jandarma komutanlığı yanında bulunan alanı çok amaçlı kullanmak istiyoruz. Hemen bitişiğinde havuzlarımız var. Yeni düzenlemeyle bu alanı kompleks haline de getirmiş olacağız. Belediyemiz personeli hem istinat duvarları ve de tribün düzenliyorlar. Deve güreşi izlemeye gelen vatandaşlarımıza hoş bir seyirlik alanı düzenlemeyi planlıyoruz. Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgelerinin birbirinden ünlü 120 deve güreşlerimize katılacak. Çatma işlemlerini de bu hafta tamamlayacağız. Tüm deve güreşi severleri Ortaklar’a bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.