Didim Yat Limanı inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor

Didim Yat Limanı inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor

DİDİM YAT LİMANI KESİN HESAP ŞEFİ KEMAL ATABAK, “DİDİM YAT LİMANI, HEM TURİZMİ HEM DE EMLAK FİYATLARINI CANLANDIRACAK”

Gerçek Gazetesi
Didim İlçesinde temeli 2007 Şubat ayında atılan Didim Yat Limanı Projesi süratle devam ediyor. Limandaki kaba inşaatın yüzde 80inin ve deniz dolgu çalışmalarının yüzde 60lık bölümünün tamamlandığı öğrenilirken, yat limanın 2009 yılı Mayıs ayında hizmete açılacağı belirtildi.
Didimin turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından ilçede yapılan yatırımlar arasında en önemlilerinden bir tanesi olan Didim Yat Limanı Projesi, ilçeyi şimdiden büyük bir cazibe merkezi haline getirmeye başladığı ifade edliyor. Didim Yat Limanının konumu açısından Ege Denizinde bulunan diğer Limalara göre büyük bir avantaja sahip olduğuna dikkat çekilirken, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Datça, Marmaris, Fethiye güzergâhlarında tur yapacak tüm yatların rotası üzerinde bulunmasının gezi yatlarının uğrak noktası haline gelmesi anlamı taşıyor. Ege Adalarından Samos, Jalimnos, Leros ve Patmos gibi adalara çok yakın olması da Didim Yat Lİmanının önemini bir kat daha artırıyor.
LİMAN KÜÇÜK BİR ŞEHİR GÖRÜNÜMÜNDE OLACAK
2009 Yılının Mayıs ayında tamamlanacak Olan Didim Yat Limanı tamamlandığında adeta küçük bir şehir görünümüne sahip olacak. Marinada çok sayıda mağaza, restoran, cafe, market, banka, sağlık birimi, helikopter pisti, 526 araçlık otopark, açık spor alanı, tenis kortları, 4çÇok amaçlı spor sahaları, tersane, tuvalet, banyo, çamaşırhane, bulaşık hane, tören alanı, sosyal tesisler, yüzme havuzları, sauna ve her türlü enerji ve iletişim ihtiyacının karşılanabileceği mekanları ile misafirlerine sınırsız bir konfor sunacak.
EN AZ 200 KİŞİYE İSTİHDAM
Didim Yat Limanının tamamlanmasıyla birlikte en az 200 kişinin buradaki tesislerde çalıştırılmak üzere istihdam edileceğini açıklayan Didim Yat Limanı Kesin Hesap Şefi Kemal Atabak, Didim turizmi için milat olacak olan liman tamamlanmadan şimdiden emlak sektöründe bir canlanma oldu. Konut yada arsa satacakları yabancılara önce liman alanını gezdirip, limanın ilçeye getirini anlatıyorlar. Liman tamamlandığında Didimde hem emlak fiyatları katlanacak, hem de turizm canlanacak dedi.
YAP, İŞLET, DEVRET MODELİYLE İNŞA EDİLİYOR
Didim Yat Limanının yap işlet devret modeliyle D-Marina Doğuş Grubu tarafından yapıldığını hatırlatan Kesin Hesap Şefi Kemal Atabak, bu nedenle de ödenek sıkıntısı gibi bir sorunun yaşanmadığının altını çizdi. Limanın 2,5 yılda tamamlanacağını ve 22,5 yıl sonra devir edileceğini kaydeden Atabak, Gelişmiş ülkelerde bu tür projeler devlet tarafından değil, büyük kuruluşlar tarafından inşa ediliyor. Bu nedenle de projeler kısa bir sürede tamamlanıp hayata geçiriliyor. Doğuş grubu 25 yıllığına bu tesisin işletmeciliğini devraldığı için, inşaatın projesini bir an önce tamamlayıp yatırıma dönüştürmeyi hedefliyor diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.