Didim’de okuma seferberliği

Didim’de okuma seferberliği

DİDİM'DE OKUMA-YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAKDİDİM KAYMAKAMI ALİ KATIRCI, "OKUMANIN YAŞI YOKTUR"

Gerçek Gazetesi
Aydın'ın Didim ilçesinde iki kademeli olarak açılan ücretsiz okuma yazma kursları, çeşitli nedenlerden dolayı okuma yazma öğrenememiş vatandaşlara kucak açıyor. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurs programına, 7'den 70'e değişik yaşlardaki bir çok vatandaşın katılması yetkilileri de sevindiriyor.
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nü ziyaret eden Didim Kaymakamı Ali Katırcı, kurum yetkililerinden devam eden okuma yazma kursları hakkında bilgiler alarak, kursiyerlere başarılar diledi. Kursiyerlerinin bir dersine katılarak kursiyerlerin heyecanını paylaşan Katırcı, kursa katılma cesaretini gösteren vatandaşları tebrik etti
Devam eden kurslar hakkında bilgiler veren İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sezai Koçar, halen ikisi birinci kademe ve bir tanesi de ikinci kademe olmak üzere üç ayrı okuma yazma kursunun yürütüldüğünü söyledi. İlköğretim beşinci sınıf düzeyinde verilen ikinci kademe kurslarını tamamlayan kursiyerlere sürücü belgesi alabilme ve açık ilköğretim okuluna kayıt yaptırabilme hakkı tanındığını belirten Koçar, "İlçemizin göç alan bir yer olması sebebi ile yaptığımız araştırmada, değişik bölgelerden gelen vatandaşlarımızdan bazılarının okuma yazma bilmediğini tespit ettik. Kişilerin sosyal yaşantılarına yön vermek adına, yıl boyunca bu kursları kursiyer sayısına bakmaksızın açıyoruz. Şuan 67 kursiyer kurslara devam ediyor. Kursiyerlerin tüm kırtasiye masraflarının da tarafımızdan karşılanıyor. Maddi yönden tereddütleri olan vatandaşlarımız, hiç çekinmeden gelip kayıt yaptırabilirler" dedi.
Kursa katılan en yaşlı kişi olan Naciye Ataç (60) da, hayatını kolaylaştırmak için kursa katılmaya karar verdiğini ifade etti. Okumayı öğrendikten sonra ilk önce çok sevdiği sakız fallarını okuduğuna değinen Ataç, yaşadığı köyde okul olmadığı için okumayı öğrenemediğini kaydetti.
Çocukluğunda köyündeki erkek çocukların taşımalı olarak okula gitme şansı bulduğunu açıklayan Ataç, "Ailem kız çocuğu olduğum için uzak yere göndermek istemedi. Şimdi böyle bir fırsat bulduğum için çok mutluyum. Artık çok sevdiğim sakız fallarını okuyabiliyorum" dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.