Didim’e bağlı Balat Köyü’nde kuduz vakası

Didim’e bağlı Balat Köyü’nde kuduz vakası

TELEF OLAN BÜYÜKBAŞ HAYVANA KUDUZ TEŞHİSİ KONULDU

Gerçek Gazetesi
Didim İlçesi'ne bağlı Balat Köyü'nde telef olan bir büyükbaş hayvan üzerinde inceleme yapan yetkililer hayvanın kuduz hastalığı nedeniyle öldüğünü tespit etti. Vaka sonucu köy karantinaya alındı.
İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Balat Köyü'nde G.Y. isimli vatandaşa ait büyük baş hayvanının ölümünün şüpheli olduğunun ihbar edilmesi üzerine köye gelen İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekimler, hayvandan alınan örnekleri İzmir Bornova Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsüne gönderdi. Detaylı araştırma sonuçlarına göre hayvanın ölüm sebebinin kuduz olduğu açıklandı. Sonucun pozitif çıkması üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri tarafından köyde bulunan büyükbaş hayvanlara uygulanmak üzere Aydın'dan 200 doz kuduz aşısı getirildiği ve aşıların bugün itibariyle uygulanmaya başlandığı öğrenildi.
Öte yandan olayda büyükbaş hayvanını kaybeden G.Y ile birlikte diğer 6 aile üyesine herhangi bir bulaşma ihtimaline karşı Didim Devlet Hastanesi'nde kuduz aşısı uygulamasına başlandığı belirtildi. Kuduz hastalığın yayılmasını önlemek için Didim İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Balat Köyü'nün 6 ay süreyle karantina alına alındığı ve bu süre zarfından köyde hayvan sevkıyatının yasaklandığı bildirildi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.