HÜSEYİN ÇETİNKAYA

HÜSEYİN ÇETİNKAYA

DİKEY YAPI

 

 

Günümüzde hızla yapılaşmaya gidilmesi, özelliklede tarım alanlarının daraltılarak imara açıp yapılaşmaya izin verilmesi ülke geleceğine vurulan en büyük darbedir. Veriler de, Tarıma elverişli ova ve vadilerin depreme hassas bölgeler olduğu apaçık bilinmektedir.

Deprem, doğal bir felaket! ..

Aydın İlinin birinci derecede deprem bölgesi olduğunu bir depremin her an için olabileceğini ve bunun beklendiğini vurgulayan Kocaeli Üniversitesi Emekli Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Uğur Kaynak, Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Toplantı salonunda 'DEPREM GÜVENLİ YAPI' konulu seminer de konuşmacı olarak katıldı.

Yıllardır deprem konularında araştırma yaptığını Sakarya da ve Aydın İlimizde deprem şekilleri üzerinde bilgi veren ve buna karşı uygun ve de sağlam bina yapılmasının altını çizdi.

Mal sahiplerine özel bir mesaj ileten Prof. Dr. Uğur Kaynak:" Mal sahipleri veya İnşaat sahipleri ister konut olsun ister iş hanı olsun inşaat sahiplerine mesajım; Biz Jeofizikçiler ve İnşaat Mühendisleri ile birlikte yüz yıllardır çalışıyoruz. Depreme bir çare bulmaya çalıştık olmadı yapamadık. Depremler, biz haber vermeden bizleri hazırlıksız yakalayabiliyor. O zaman buna bir önlem alınmalıdır. Tek bir önlem bulduk 'DEPREM GÜVENLİ YAPI' yapmak veya yaptırmaktır. Depreme karşı ikinci bir önlem yok " dedi.

Bilinçsiz ve kontrolsüz yapılaşmanın acısını Sakarya da 'Sakarya Vadisi'nde Adapazarı ovasında, tarıma elverişli alanların imara izin verilerek, henüz yeni otuma izni alınmış  'Dikey yapıların' deprem sonrası yatay halleri ve yaşanan acılar henüz unutulmadı. Yerel yönetimlerin dikkatine diyor…

SAYGILARIMLA…

Önceki ve Sonraki Yazılar