DP Aydın’da yerel seçimlerin startını verdi

DP Aydın’da yerel seçimlerin startını verdi

DP Aydın’da yerel seçimlerin startını verdi

DP İL BAŞKANI ENGİN POLAT, “BİZ GENEL BAŞKAN DEĞİL, BAŞBAKAN SEÇTİK”
Gerçek Gazetesi
Demokrat Parti (DP) 2009 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler kapsamında Aydın'daki yürütülecek çalışmaların startını verdi. Bir hafta önde ilçe ve beldelerdeki toplantılara başladıklarını açıklayan DP İl Başkanı Engin Polat, 5-6 ay içerisinde belirlenen adaylarla eğitim çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.
DP İl Başkanı Engin Polat, düzenlediği basın toplantısı ile önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimler için çalışmalara başladıklarını duyurdu. DP İl Binası'nda gerçekleşen toplantıya Polat ile birlikte, DP il ve merkez ilçe yöneticileri , kadın ve gençlik kolları temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan DP İl Başkanı Engin Polat, 6 Ocak'ta yapılan genel başkanlık seçiminin ardından parti olarak yerel seçim çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi. Yapılan genel başkanlık seçiminin öncesinde DP hakkında ağır iddiaların ortaya atıldığını hatırlatan Polat, gerçekleşen görkemli kongrenin ardından ortaya atılan iddiaların boşa çıktığını ifade etti. Kongre sonrası daha güçlü bir DP'nin ortaya çıktığını belirten Polat, Biz partimize genel başkan değil, Türkiye Cumhuriyeti devletine bir başbakan seçtik. Bundan sonraki çalışmalarımızı da bu doğrultuda yapacağız. DP kongrenin ardından bugüne kadar hiç yapmadığı bir şeyi yapıyor. Çünkü partimiz 22 Temmuz seçimleri öncesinde yaptığı küçük ama önemli siyasi hatalar ile bugün muhalefet yapmaya devam etmektedir. Bugün partinin yaptığı yanlışlar ve geçmişi sorgulanıyor. Bu sorulara cevaplar bularak DP'nin geleceği hazırlanıyor. Genel Başkanımız seçildiği günden beri parti genel merkezinden çıkmadı. Sürekli olarak çalışıyor ve yeni projeler hazırlıyor. Çalışmalarını tamamladığı zaman yeni atılımları başlatmak için partililerimizin karşısına çıkacak. İnanıyorum ki daha güzel ve başarılı güzler bizleri bekliyor dedi.
Geçtiğimiz haftadan beri Aydın'daki yerel seçim çalışmalarına başladıklarını açıklayan DP İl Başkanı Polat, ilçe ve beldelerdeki nokta toplantılarla çalışmaların ilk ayağını gerçekleştirmek istediklerini kaydetti. Önümüzdeki 5-6 ay içerisinde bu çalışmalarda önemli bir mesafe kat etmeye kararlı olduklarına değinen Polat, DP'den istif eden belediye başkanlarımız, partimizin gücünü azaltmadı. Demokratik bir siyasi yaşamda bu tür olalar her zaman oluyor. Cumhurbaşkanından en alt kademedeki il başkana kadar tüm siyasetçiler seçimle seçiliyor. Eğer kişiler seçmenleri göz ardı ederek kendilerinin güçlü oldukları kanaatine varırlarsa, büyük bir yanlış yaparlar. İstifa eden başkanlarımızda demokrasiyi özümseyemedikleri için bu yanlışa düştüler. DP Aydın'da ve diğer ilerde vatandaşına ve ülkesine hizmet edecek yeni adaylarla yerel seçimlere girecek. Aday tespit işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu kişilerde hizmet içi eğitim, siyaset ve yerel yönetimler konusunda eğitim çalışmalarına başlayacağız diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.