DSP seçim çalışmalarına başladı

DSP seçim çalışmalarına başladı

- DSP GENEL BAŞKANI ZEKİ SEZER:- "ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ" - "İNANÇLARA SAYGILI LAİKLİK ANLAYIŞIYLA TOPLUMUN HER KESİMİNE ULAŞABİLECEK TEK PARTİ DSP'DİR"

Gerçek Gazetesi
Demokratik Sol Parti (DSP), 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerin hazırlıklarına şimdiden başladı. Seçim startını demokrasinin beşiği Aydın'da düzenlediği basın açıklamasıyla veren DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin il teşkilatında seçim sürecinde izleyecekleri taktikler konusunda partilileri bilgilendirdi.
Hem seçim startını vermek hem de değişik programlara katılmak üzere bugün Aydın'a gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, seçim çalışmalarını Aydın'dan vermelerinin gerekçesini "Karanlıktan çıkış için, bir ciddi adım için, bir büyük kalkınma için 2008'in umut yılı olmasını diliyoruz. Bu nedenle 2008 yılı çalışmalarımıza Aydın'dan başlamak istedik" dedi. Bunun bir anlamı olduğunu belirten Sezer, şöyle konuştu: "Aydın adı üstünde aydın. Karanlığa gidişe aydınlıkla 'dur' diyebilecek bir çalışmayı 2008 yılında
gerçekleştirmek istiyoruz. Çünkü, bugünkü iktidarla üstelik halktan büyük oy alarak iktidar olmuş AK Parti ile ülke her alanda karanlığa gidiyor. İşsizlik tarihin en üst noktasında. Tarım kesiminin büyük sıkıntısı var." Basın açıklamasında iktidarı eleştiren Zeki Sezer, "Kuzey Irak'taki fiili yönetimi muhatap alır hale geldiler" ifadelerini kullandı.
Yerel seçimlerde rekor kıracaklarını iddia eden ve halkın DSP'ye teveccühünün her geçen gün arttığını belirten Sezer, sözlerine şöyle devam etti: "Son dönemde toplumun her kesiminden partimize büyük bir ilgi ve katılım var. Ama en çok katılım kadınlardan. Kadınlar içine düştüğümüz durumun sıkıntının farkında. DSP güçlendikçe Türkiye'de halk dünyada da Türkiye güçlenecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Buradan arkadaşlarıma sesleniyorum. Tabanımızı güçlendirmek ve geliştirmek için toplumu sevgiyle
kucaklayın. Bağrımızı gönlümüzü, kucağımızı açıp tüm toplum kesimleri ile buluşmamız gerekiyor. Bunu Türkiye'de yapabilecek tek parti DSP'dir. İnançlara saygılı laiklik anlayışıyla toplumun her kesimine ulaşabilecek tek parti DSP'dir."
Sezer ayrıca Aydın'dan Parti Meclisi'ne bir öneri götürerek DSP Okulu'nun isminin 'Bülent Ecevit DSP Okulu' olarak değiştirilmesi için öneri sundu. Gazetecilerin 'Genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlere CHP ile girip girmeyeceği' sorusuna ise DSP Genel Başkanı Zeki Sezer şöyle karşılık verdi: "Önümüzdeki dönem yerel seçimlerden başlamak üzere içtenlikle söylüyorum. Ben kolay kolay iddialı konuşmam. Türkiye'nin yıldızı Demokratik Sol Partidir. Şimdiden bir şey söylemek doğru olmamakla beraber DSP bu
seçimlere tek başına girecek. Ancak Sol'u iki kanattan büyütmek gerekiyor. CHP ile kavga etmeyeceğiz."
DSP Genel Başkanı Sezer, Aydın'daki basın toplantısının ardından programına devam etmek üzere Nazilli ilçesine gitti. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.